Direct naar de content

Ondertekening overeenkomst flexwoningen Loenen

Aanvraag vergunning kan worden ingediend

Wethouder Karin van Vliet en directeur-bestuurder Mark Drost van Woningstichting Vecht en Omstreken hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het plaatsen van flexwoningen in Loenen aan de Vecht. Dit is een belangrijke volgende stap in het project, omdat nu de vergunningaanvraag ingediend kan worden. Het gaat om de bouw van 40 flexwoningen voor een periode van 15 jaar op het vierde veld van sportpark De Heul.

Voor woningzoekenden is dit belangrijk nieuws, omdat 20 flexwoningen voor starters uit Loenen aan de Vecht zijn gereserveerd. Deze inwoners krijgen voorrang vanwege een enorm tekort aan woningen voor hen in deze kern. De andere 20 woningen zijn bestemd voor 10 mensen zonder huis (die bij familie, vrienden of tijdelijk in een caravan of boot wonen) en 10 voormalig dak- en thuislozen. Deze laatste groep krijgt professionele begeleiding om weer volledig op eigen benen te kunnen staan. Er ontstaat zo een unieke woonplek waar bewoners naar elkaar omkijken.

Wethouder Karin van Vliet: “Het is fantastisch dat we met deze 40 flexwoningen inwoners een woonplek kunnen bieden, waarbij bewoners dichtbij elkaar wonen en elkaar kunnen ondersteunen. Belangrijk voor starters in Loenen en waardevol dat we van betekenis zijn voor de huisvesting van voormalig dak- en thuislozen.”
Directeur-bestuurder Mark Drost: “Dit project is een unieke samenwerkingsvorm van Vecht en Omstreken en gemeente. Niet alleen vanwege de bouw van flexwoningen – voor ons nieuw – maar ook gezien de diversiteit van de nieuwe bewoners. Samen bieden we een thuis in het dorp voor zo veel mogelijk woningzoekenden.”

Voor de uitvoering van het project was een samenwerkingsovereenkomst nodig. Hierin zijn afspraken, waaronder een kosten- en taakverdeling, vastgelegd. Na het aangaan van de overeenkomst kan Vecht en Omstreken de benodigde omgevingsvergunning aanvragen. Als de omgevingsvergunning er is, starten de werkzaamheden om de locatie bouwrijp te maken, waarna de flexwoningen geplaatst worden. Naar verwachting krijgen de bewoners eind 2025 de sleutel van hun nieuwe thuis in het dorp.

Afbeeldingen

  • Karin van Vliet en Mark Drost ondertekenen op de projectlocatie bij sportpark De Heul een overeenkomst over de bouw van 40 flexwoningen in Loenen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, bel dan met:

Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur gemeente Stichtse Vecht, tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Eva Wagenaar, communicatieadviseur Woningstichting Vecht en Omstreken, tel. 0346 25 94 90 of mail naar info@vechtenomstreken.nl.