Direct naar de content

Koninklijke onderscheiding voor professor Rosenberg uit Kockengen

Hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie prof. dr. A.J.W.P. (Toine) Rosenberg uit Kockengen ontving 11 september in Utrecht tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ap Reinders. Rosenberg ontving de onderscheiding tijdens een afscheidssymposium aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) ter gelegenheid van zijn emeritaat. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten in de mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie.

In zijn toespraak beschreef burgemeester Reinders de indrukwekkende staat van dienst van professor Rosenberg in zijn werkzame leven. Rosenberg heeft op verschillende manieren bijgedragen aan ontwikkelingen op allerlei gebieden, waaronder dat van de multidisciplinaire kankerzorg in het hoofdhalsgebied. Toine Rosenberg wordt als afdelingshoofd Mondziekten-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het UMC Utrecht gezien als hét boegbeeld in Nederland voor de verbinding tussen de MKA en de multidisciplinaire kankerzorg in het hoofdhalsgebied.

Achtergrondinformatie

Toine Rosenberg studeerde aan de Universiteit Utrecht en rondde in de jaren 80 de studies geneeskunde en tandheelkunde af. Zijn specialisatie Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie deed hij in Duitsland en Zwitserland. Rosenberg promoveerde in 1993 aan de universiteit van Zürich in Zwitserland. Sinds zijn stappen in de medische wereld heeft hij zich als tandarts, arts, MKA-chirurg en hoofdhals-oncoloog beziggehouden met de multidisciplinaire ketenzorg voor patiënten met hoofdhalskanker.

Na zijn opleiding werd Toine Rosenberg in 2013 benoemd tot medisch afdelingshoofd en in juli 2017 werd hij benoemd tot hoogleraar Mondziekten, Kaak-en Aangezichtschirurgie aan de Universiteit Utrecht/UMC Utrecht. Hij heeft zich onder andere ingezet voor de belangen van patiënten met hoofdhalskanker. Zijn werk richt zich op het verbeteren van de overlevingskans van patiënten en hun kwaliteit van leven.

 

 

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.