Direct naar de content

Ondertekening convenant ‘Veilig rond en in school’

Op woensdag 2 oktober hebben vertegenwoordigers van middelbare scholen, politie, Stichting Jeugd-Punt, Halt, Sterk VO en gemeente Stichtse Vecht samen het convenant ‘Veilig rond en in school’ ondertekend. De afspraken in dit vernieuwde convenant richten zich op het bevorderen van een veilige werk- en leeromgeving op school. Dit convenant is in samenwerking tussen de deelnemende organisaties tot stand gekomen.

Convenant

In het convenant hebben de deelnemende organisaties (werk)afspraken vastgelegd met als doel om een veilige leer- en werkomgeving te creëren in en om scholen en de nabije leefomgeving. Met ondertekening van dit convenant verklaren de deelnemende organisaties zich volledig te zullen inzetten om deze doelstelling te bereiken.

De afspraken richten zich op het voorkomen en bestrijden van overlast, vandalisme en criminaliteit. De gemaakte afspraken zorgen ook voor direct contact onder de betrokken partners zodat er snel gehandeld wordt wanneer zich een onveilige situatie voordoet op of rond school.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Met dit convenant intensiveren wij onze samenwerking en spreken wij een verplichting naar elkaar uit om de veiligheid in en rond scholen te waarborgen. School moet voor elke leerling een veilige plek zijn om zich te kunnen ontplooien en ontwikkelen. Leerkrachten moeten op hun beurt kunnen rekenen op een veilige werkomgeving. Met de ondertekening van dit convenant spreekt elke deelnemende organisatie uit zich hiervoor ten volle te willen inzetten en borgen we de goede samenwerking die er al is.’

Deelnemende partijen

De organisaties die het vernieuwde convenant 2 oktober ondertekenden zijn:Broeckland College, Niftarlake college, Rientjes Mavo, Broklede College, Winford College Breukelen, politie, Jeugd-Punt, bureau Halt, Sterk VO en gemeente Stichtse Vecht.

 

 

Afbeeldingen

  • Alle ondertekenaars van het convenant op het bordes van Goudestein.
    Alle ondertekenaars van het convenant op het bordes van Goudestein.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.