Direct naar de content

Aanhouding na integrale controle bedrijventerrein Breukelen

Stichtse Vecht, 22 april 2022 – De gemeente Stichtse Vecht heeft gisteren in samenwerking met de politie, Stedin, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), de Douane en het UWV een integrale controle uitgevoerd op een bedrijventerrein in Breukelen. Naar aanleiding hiervan is een persoon aangehouden op verdenking van het overtreden van de Geneesmiddelenwet.
 

Doel van de controle was het tegengaan van ondermijnende en illegale activiteiten. Op het bedrijventerrein zijn 12 bedrijfspanden bezocht en is gecontroleerd of ze aan de geldende wet- en regelgeving voldoen.

Resultaten
In een bedrijfspand was een grote hoeveelheid geneesmiddelen opgeslagen waarvoor de benodigde vergunningen ontbraken. In verband hiermee is vooralsnog een aanhouding verricht.
Bij een aantal andere panden is proces verbaal opgemaakt in verband met illegale bewoning en gebruik van de locatie in strijd met het bestemmingsplan.

Meer grip krijgen
Burgemeester Ap Reinders over de controle: ‘Stichtse Vecht staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Ondermijnende activiteiten tasten de leefbaarheid en veiligheid aan en zorgen voor overlast. Sommige vormen van criminaliteit zijn echter lastig te herkennen voor buitenstaanders. Met dit soort controles zoals in Breukelen krijgen we hier samen met overheidspartners grip op en kan ondermijning doeltreffend worden aangepakt’.

Meld verdachte zaken
Signalen van ondermijning of verdachte situaties kunnen direct worden gemeld bij de politie (politie.nl of 0900-8844), het meldpunt Ondermijning op de website van de gemeente (stichtsevecht.nl/ondermijning) of via www.meldmisdaadanoniem.nl / tel. 0800-7000.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jean-Louis Kop tel. (0346) 25 43 36 , 06 – 103 54 459 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.