Direct naar de content

Afzetting Zandpad noodzakelijk: weg onveilig door verouderde beschoeiing

Op twee locaties op het Zandpad aan de Vechtzijde tussen Maarssen en de Vechtbrug in Breukelen is de beschoeiing tussen de Vecht en de weg zo slecht dat belasting door verkeer hiervan niet langer verantwoord is. Daarom zijn er vrijdag 14 juni bermafzettingen neergezet op het Zandpad.

Afzetting Zandpad bij Maarssen: Verkeer in beide richtingen blijft mogelijk

Op ongeveer 300 meter vanaf de Machinekade in Maarssen regelt een verkeerslicht het verkeer langs de afzetting. Auto- en fietsverkeer kan om de beurt in éénrichting over de weg rijden. Het blijft dus mogelijk om de weg in beide richtingen te gebruiken, maar dan om de beurt.

Afzetting Zandpad bij Breukelen: Breukelen en Scheendijk niet bereikbaar vanuit Maarssen

Breukelen en de Scheendijk zijn met de auto niet bereikbaar vanuit Maarssen en de Nieuweweg. Vanaf de Vechtbrug in Breukelen is op het Zandpad tot aan de Nieuweweg eenrichtingsverkeer ingesteld richting Maarssen. De fietser mag wel in beide richtingen rijden.

Veiligheid waarborgen voor iedere weggebruiker

“We snappen dat deze afzettingen voor overlast en ongemak zorgen”, vertelt wethouder Verkeer Hans van den Akker. “Dit geldt het meeste voor de bewoners en ondernemers van het Zandpad tussen de Nieuweweg en de Vechtbrug. Die zijn genoodzaakt om met de auto om te rijden als ze naar Breukelen willen. De situatie dwingt ons echter tot deze maatregelen om de verkeersveiligheid van iedere weggebruiker te waarborgen.”

Wanneer en hoe de beschoeiing aangepakt wordt, is nu nog niet te zeggen. Op dit moment onderzoekt gemeente Stichtse Vecht verschillende oplossingen, waarbij wordt gekeken naar snelheid van handelen, financiën en maatschappelijke overlast. De uiteindelijke oplossingskeuze bepaalt hoelang de verkeersmaatregelen en de overlast duren. Het waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) is hierbij voor de gemeente een belangrijke partner om tot een oplossing te komen. De aanpak van de beschoeiing hangt samen met de herinrichting van het Zandpad en beide projecten worden daarom aan elkaar gekoppeld.

Afbeeldingen

  • Verkeersborden geven aan dat het Zandpad is afgesloten. Op een bord valt te lezen: Zandpad ri. Breukelen afsloten, Breukelen via Straatweg N402.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Wouter Zijp, tel. 06 83250784 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.