Direct naar de content

Bedankje voor leiding en kinderen noodopvanglocaties

Woensdag 15 april brengt wethouder onderwijs Hetty Veneklaas een grote doos langs bij een van de 87 noodlocaties in Stichtse Vecht waar kinderen worden opgevangen die thuis niet terecht kunnen omdat hun ouders werkzaam zijn in een cruciaal beroep. In de doos zit een presentje voor de kinderen en hun juffen of meesters om hen te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit in deze lastige tijd.

Wethouder Veneklaas is om 13.30 uur aanwezig bij kinderdagverblijf Bisonspoor (Bisonspoor 3002-B401) om het presentje te overhandigen. “Deze periode is niet altijd makkelijk en leuk. We zien dat onderwijs en kinderdagverblijven zich goed aanpassen aan deze uitzonderlijke situatie en opvang bieden aan de kinderen die dat echt nodig hebben. Daar willen we de leiding, en natuurlijk ook de kinderen, voor bedanken!” Woensdag of donderdag ontvangen ook alle andere noodopvanglocaties dit presentje.

 

Door noodopvang kunnen ouders naar hun werk

De scholen, kinderopvang en gastouderopvang zijn dicht tot en met 28 april 2020. Kinderen van ouders die in cruciale beroepen of vitale processen werken, kunnen als het niet anders kan op de eigen school, kinderopvang of bij de eigen gastouder terecht. In specifieke gevallen kunnen ook kinderen in een kwetsbare thuissituatie gebruik maken van de noodopvang. In de gemeente Stichtse Vecht bieden 87 scholen, kinderdagverblijven en gastouders noodopvang aan.

Veneklaas: “Ik ben heel blij met de noodopvang. Dit soort noodopvang maakt het mogelijk voor ouders met een cruciaal beroep dat ze naar hun werk kunnen blijven gaan. Denk aan artsen en verpleegkundigen. Maar ook bijvoorbeeld medewerkers van supermarkten, leraren, mensen die werken in het openbaar vervoer of die vuilnis ophalen. Deze mensen houden de samenleving draaiend en daar leveren de noodopvanglocaties een belangrijke bijdrage aan.”

De aantallen kinderen die worden opgevangen verschillen per dag. Dit hangt af van de werkroosters van ouders met cruciale beroepen.

 

Dikke pluim

De samenwerking die er voor het ‘coronatijdperk’ al was, is geïntensiveerd. Wethouder Veneklaas: “Achter de schermen is er veel overleg met de scholen, kinderdagverblijven en gastouders. Er wordt besproken hoe het gaat, waar men tegen aan loopt en welke acties er nodig zijn. Ik wil de noodopvanglocaties een groot compliment maken voor de manier waarop de opvang is gerealiseerd! Geweldig om te zien dat zowel vanuit het onderwijs als de kinderopvang iedereen zijn rol pakt. Scholen en kinderopvangorganisaties doen hun uiterste best om noodopvang te bieden aan kinderen die daarvoor in aanmerking komen. Tegelijkertijd zijn scholen heel druk bezig met het bieden van onderwijs op afstand. We hebben hier heel veel waardering voor.”

 

Meer info

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor noodopvang? Kijk dan op www.stichtsevecht.nlsamentegencorona.