Direct naar de content

Bijzonder gevelbord voor bouwbedrijf Van Schaik in Breukelen

Bouwbedrijf Van Schaik kreeg vandaag een bijzonder gevelbord van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) uitgereikt. De VRU reikte dit bord uit als blijk van waardering voor de medewerking aan de veiligheid en om meer aandacht en zichtbaarheid te krijgen voor de rol van werkgever  van brandweervrijwilliger(s). Burgemeester Ap Reinders kwam het bord persoonlijk ophangen.

Brandweerzorg

De brandweerzorg binnen de veiligheidsregio wordt grotendeels geleverd door vrijwilligers. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal. Het komt regelmatig voor dat brandweervrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan onze inwoners. De VRU en de gemeente Stichtse Vecht zijn werkgevers erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking daarin.

Burgemeester Ap Reinders: ‘ Ik waardeer werkgevers die door hun inzet en medewerking een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van ons allemaal in Stichtse Vecht. Het heeft voor de brandweervrijwilligers veel impact op hun privé- en werkend leven wanneer zij elk moment opgepiept kunt worden. We hebben brandweermannen en -vrouwen nu én in de toekomst hard nodig en daarmee ook de bereidheid van werkgevers om hier aan mee te werken.‘

Brandweervrijwilligers

Bouwbedrijf Van Schaik telt maar liefst vijf brandweervrijwilligers. Als de pieper tijdens het werk gaat, dan gaan ze direct op pad. Het kan dan zomaar gebeuren dat een collega bijvoorbeeld tijdens een inkoopgesprek wordt opgepiept en direct weg moet. Dan is het fijn als daar begrip en ruimte voor is zodat de collega kan bijdragen aan de (brand)veiligheid van Stichtse Vecht. Bouwbedrijf Van Schaik stelt ook met enige regelmaat de eigen locatie beschikbaar als oefenlocatie voor de brandweer.

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.