Direct naar de content

Brandweerkazerne Breukelen krijgt zonnepanelen

Gemeente Stichtse Vecht zet duurzame stappen

De gemeente Stichtse Vecht maakt stappen met het verduurzamen van haar eigen vastgoed. De brandweergarage van Breukelen wordt vanaf 15 april voorzien van zonnepanelen. Eerder al zijn zonnepanelen geplaatst op de daken van brandweergarages in Kockengen en Maarssen.

Jeroen Willem Klomps, wethouder Duurzaamheid: “De gemeente Stichtse Vecht doet wat nodig is om invulling te geven aan de landelijke opgave vanuit het klimaatakkoord. Daar hoort natuurlijk bij dat we ons eigen vastgoed verduurzamen, bovendien geven we zo als gemeente het goede voorbeeld.”

In overeenstemming met de landelijke norm is het doel van Stichtse Vecht om in 2030 49% van het gemeentelijke vastgoed klimaatneutraal te hebben. In die lijn zijn er eerder al op het dak van de Stinzenhal in Breukelen zonnepanelen geïnstalleerd. Vervolgens zijn in 2020 de installaties voor verlichting, verwarming en ventilatie van de hal aangepast. De Stinzenhal is aardgasloos en nagenoeg energieneutraal.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Tanja Copal tel. 06-53717712 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.