Direct naar de content

Buitenplaats Doornburgh vangt Oekraïense vluchtelingen op

De gemeente heeft nog een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen gevonden in Stichtse Vecht. Vanaf juli worden op Buitenplaats Doornburgh 20 vluchtelingen opgevangen. Dit is een opvangplek voor wat langere tijd. Niet alleen de rustige omgeving, maar ook de centrale ligging, nabij het dorp, winkels en scholen maken de locatie zeer geschikt. 

Buitenplaats Doornburgh ligt aan de Diependaalsedijk in Maarssen. Het voormalige klooster is tegenwoordig in gebruik als culturele instelling. In het historische Herenhuis op de buitenplaats worden de eerste en de tweede verdieping gereed gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. Buitenplaats Doornburgh heeft daarbij veel steun gekregen van lokale ondernemers die hun steentje wilden bijdragen. Zo heeft Prins schoonmaakdiensten het hoofdhuis schoongemaakt, De Graaf Maarssen bedden en matrassen geschonken en Hotel van der Valk Breukelen bood kosteloos beddengoed, handdoeken, kussens en kussenslopen aan.

Maya Meijer-Bergmans, directeur Buitenplaats Doornburgh: “Wij zijn heel blij dat we deze mensen in nood een veilige plek kunnen bieden en we zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we van de lokale ondernemers en bewoners hebben gekregen om hen goed op te kunnen vangen. Het is geweldig om te zien hoe de gemeenschap er samen hun schouders onder zet.”

Over Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh was tot 2016 in gebruik als klooster. Sinds 2018 is de buitenplaats opengesteld voor publiek en vinden er tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en concerten plaats. In het voormalige klooster serveert restaurant DeZusters gerechten met lokale ingrediënten, vaak uit eigen tuin. Het omringende park is opengesteld voor wandelaars, bezoekers en andere geïnteresseerden. Ook is het mogelijk om verschillende ruimtes in het klooster te huren voor een activiteit of bijeenkomst. Meer informatie over deze bijzondere plek op www.buitenplaatsdoornburgh.nl.

Noodopvang

De gemeente Stichtse Vecht richt zich momenteel op noodopvang van de Oekraïense vluchtelingen. Dat betekent dat de gemeente kijkt naar mogelijkheden om vluchtelingen voor iets langere tijd te kunnen huisvesten. Het valt immers niet te verwachten dat gevluchte Oekraïners al weer op korte termijn terug kunnen keren.

Meer informatie

Informatie voor vluchtelingen is te vinden op www.stichtsevecht.nl/oekraine. In Stichtse Vecht worden er allerlei vormen van hulp aangeboden. Deze hulp wordt gecoördineerd door de vrijwilligerscentrale Stichting Welzijn Stichtse Vecht (www.welzijnstichtsevecht.nl/oekraine).

Afbeeldingen

  • Entree Doornburgh Diependaalsedijk

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Magda Coppoolse tel. (0346) 25 46 19, 06 – 580 76 219 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.