Direct naar de content

Burgemeester Reinders start toer langs ‘mooie plekken’

Aftrap van serie bezoeken in het kader van 10 jaar Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht bestond vorig jaar tien jaar. Een groot feest zat er vanwege de Corona-beperkingen niet in, maar die zijn inmiddels bijna allemaal opgeheven. Voor burgemeester Ap Reinders de gelegenheid om de contacten met de inwoners wat nauwer aan te halen en ‘de boer op te gaan’. Eind vorig jaar riep hij inwoners op om hun favoriete plek met hem te delen en met hem te bezoeken. En zo kwam hij gisteren (donderdag 10 maart) als eerste terecht bij het echtpaar Vedder in Nieuwer Ter Aa. Hun favoriete plek: hun eigen boerderij/rundveehouderij.

De regenlaarzen konden thuisblijven want het was droog en mooi weer. De ontvangst was hartelijk en aan de keukentafel werden – behalve de eigengebakken appeltaart – allerlei onderwerpen aangesneden. Van de oorlog in Oekraïne, de uitdagingen voor de moderne agrariër en de komende raadsverkiezingen tot de vraag: hoe te komen tot een balans wonen-werken in agrarisch gebied?

 

Een rondje over het erf en een bezoek aan de stallen maakt overduidelijk waarom het echtpaar Vedder zo verknocht is aan hun eigen plekje in het universum: een prachtige rundveehouderij, idyllisch gelegen in een rustig en landelijk gebied. Maar ook dichtbij de kern Breukelen met een goede bereikbaarheid. Een plek waar ze nog lang hopen te kunnen wonen, liefst met het gezin van hun zoon dicht in de buurt.

 

Reeks bezoeken

Het bezoek aan de rundveehouderij in Nieuwer ter Aa was de start van de reeks bezoeken in het kader van 10 jaar Stichtse Vecht. Reinders is er enthousiast over: “Ik ben erg benieuwd naar de verhalen achter de favoriete plekken die inwoners hebben aangedragen. Voor mij is het ook een uitstekende gelegenheid om onze gemeente nog beter te leren kennen. Ik kijk dan ook erg uit naar alle bezoekjes’.

Afbeeldingen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Jean-Louis Kop, tel. 06 1035 4449. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.