Direct naar de content

Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2021 van start

Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft de Vrijwilligerscentrale de oproep om vrijwilligers te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Vanaf maandag 30 augustus hangen er posters in de gemeente met de oproep om te nomineren voor de Vrijwilligersprijs.

Mensen maken Stichtse Vecht

“Vrijwilligerswerk is zoveel waard!”, aldus wethouder Sociaal Hetty Veneklaas. “Onze gemeente wordt gevormd door iedereen die er woont. Vooral ook door de mensen die het de normaalste zaak van de wereld vinden om een ander te helpen. Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de sport- of muziekvereniging, ze collecteren voor een goed doel, doen boodschappen voor de buren, organiseren activiteiten in de buurt of op school, wandelen wekelijks met iemand die die niet meer zo goed ter been is. Er zijn zoveel verschillende voorbeelden. Verspreid over de twaalf kernen van Stichtse Vecht zijn veel inwoners op deze manier actief. Gewoon uit betrokkenheid en saamhorigheidsgevoel. Zij leveren ieder op hun eigen manier een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en aan de leefbaarheid in de wijken”.

 

Wie kan de Vrijwilligersprijs krijgen?

Om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligersprijs moet de vrijwilliger (jong of oud) of de vrijwilligersgroep een bijzondere prestatie hebben geleverd of een lange staat van dienst hebben.

Hetty Veneklaas roept nadrukkelijk op om ook jonge mensen te nomineren: ”Uit landelijke cijfers blijkt dat de helft van de 15 tot 25 jarigen vrijwilligerswerk doet. Dat vind ik een geweldig aantal! Alleen noemen jonge mensen zichzelf vaak geen vrijwilliger. Als je als 16-jarige de F’jes traint, dan noem je jezelf trainer/coach, en komt het niet in je op dat je een vrijwilliger bent. Maar ook die komen in aanmerking voor deze prijs! Nomineren dus!”

 

Voordragen: hoe werkt het?

Alle maatschappelijke organisaties en inwoners van gemeente Stichtse Vecht kunnen vrijwilligers of groepen vrijwilligers voordragen. Doe dat uiterlijk voor 25 september. Een onafhankelijke jury beoordeelt de voordrachten en kent de Vrijwilligersprijzen toe. Op 26 november tijdens het door de Vrijwilligerscentrale georganiseerde Vrijwilligersfeest maken we bekend wie de Vrijwilligersprijs 2021 heeft gewonnen.

Op de website van de Vrijwilligerscentrale vind je meer informatie en een formulier om een voordracht te doen: https://www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/voordrachtsformulier-vrijwilligersverkiezing-2021

Afbeeldingen

  • poster Vrijwilligersprijs nominaties 2021

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.