Direct naar de content

Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2022 van start

Wie nomineer jij voor de Vrijwilligersprijs 2022?

In samenwerking met:

Ook dit jaar is er weer een prijs voor de individuele vrijwilliger en vrijwilligersgroep van het jaar. “Met deze prijs onderstrepen we dat vrijwilligers superbelangrijk zijn voor het leven in  de wijken en dorpen in onze gemeente!” zegt wethouder Karin van Vliet. De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht organiseert, namens gemeente Stichtse Vecht, de jaarlijkse  Vrijwilligersverkiezing en de feestelijke prijsuitreiking in november.

Wie nomineer jij?

Van 29 augustus tot en met 26 september staan er posters in de gemeente met de oproep om te nomineren voor de Vrijwilligersprijs. Ook jij kunt een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep voordragen voor de prijs via www.vrijwilligersstichtsevecht.nl.

 

Mensen maken Stichtse Vecht

Karin van Vliet, wethouder Werk en inkomen, welzijn, sport, onderwijs en beheer leefomgeving: “Mensen maken Stichtse Vecht. Ik hoor zo vaak van inwoners dat het veel energie geeft om mensen ergens mee te helpen en dat je zelf ook blij wordt van vrijwilligerswerk. Voor een samenleving is het belangrijk dat inwoners zich willen inzetten voor hun omgeving, hun school, of hun  vereniging! Dat waarderen wij als gemeente enorm en daarom reiken we elk jaar een prijs uit voor de vrijwilliger of vrijwilligersgroep van het jaar. Maar natuurlijk zou ik het liefst iedere vrijwilliger een prijs geven!”

 

Wie kun je nomineren voor de Vrijwilligersprijs van het jaar?

Iedereen kan een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep uit Stichtse Vecht voordragen voor de vrijwilligersprijs. De voorwaarde is wel dat de vrijwilliger of groep vrijwilligers uit Stichtse Vecht komt en activiteiten verricht in deze gemeente. De activiteiten mogen niet beroepsmatig zijn.

 

Hoe draag je een vrijwilliger of vrijwilligersgroep voor?

Vind jij dat een vrijwilliger of een groep vrijwilligers dit jaar in het zonnetje gezet moet worden en de vrijwilligersprijs verdient? Vul dan het voordrachtformulier in op de website van de Vrijwilligerscentrale. Doe dat vóór maandag 3 oktober 2022.

 

Beoordeling door jury

Een onafhankelijke jury beoordeelt alle nominaties en kent de Vrijwilligersprijzen toe. Op 25 november, tijdens de door de Vrijwilligerscentrale georganiseerde feestelijke bijeenkomst, maken we bekend wie de Vrijwilligersprijs 2022 wint. De winnaars krijgen een trofee en natuurlijk eeuwige roem.

 

Afbeeldingen

  • Poster Vrijwilligersprijs 2022: Wie nomineer jij?

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.