Direct naar de content

Denk mee over de toekomst van Stichtse Vecht

Hoe willen we dat Stichtse Vecht er in de toekomst uitziet? De gemeente legt dit vast in een omgevingsvisie. Hierin geven wij met elkaar aan wat wij belangrijk vinden. Het gaat bijvoorbeeld over bereikbaarheid, gezondheid, wonen, landschap, duurzaamheid en economie. Het gaat over de toekomst van onze leefomgeving. We moeten keuzes maken die ervoor zorgen dat Stichtse Vecht niet alleen nu, maar ook over 20 jaar een aantrekkelijke omgeving is om in te wonen, werken en recreëren. Vandaag start een digitale enquête, die tot 14 juli in te vullen is op www.stichtsevecht.nl/omgevingsvisie. 

 

Wethouder Jeroen Willem Klomps: “We stellen de omgevingsvisie op omdat we per gebied willen weten wat inwoners belangrijk vinden. We willen namelijk iedere kern leefbaar, gezond en veilig houden. Onze 12 kernen en alle buitengebieden zijn namelijk allemaal anders en hebben specifieke uitdagingen en kansen. In de omgevingsvisie komt alles samen en wordt gekeken naar de samenhang tussen al deze ontwikkelingen. Daarom hoop ik dat iedereen mee wil denken over de toekomst van Stichtse Vecht en de enquête in wil vullen. Uw input is belangrijk. Zo bepalen we samen hoe we omgaan met onze toekomst.”

Ansichtkaart
Naast de enquête ontvangen inwoners van Stichtse Vecht deze week bij VARnws een ansichtkaart en brief van de gemeente. Op de ansichtkaart staan twee vragen: waar bent u trots op in uw woonplaats en wat kan er beter? Inwoners kunnen naast de digitale enquête ook de kaart invullen en terugsturen.

Vervolg
De reacties geven de gemeente waardevolle informatie voor de omgevingsvisie. De inbreng wordt gebruikt bij vervolg bijeenkomsten met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden.

https://www.youtube.com/watch?v=yF4BnHb0xrQ.

 

Afbeeldingen