Direct naar de content

Eerste certificaat ‘Veilige handel in gebruikte goederen’ uitgereikt

Burgemeester Van Mastrigt heeft op 6 augustus 2019 het eerste certificaat en sticker 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt, aan Age van ’t Hoff en zijn echtgenote Tineke. De gelijknamige fietsenhandelaar in Breukelen bestaat deze maand Afval, groen en buitenruimte, jaar en is het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld als lid van het Digitaal Opkopers Register (DOR). Een landelijk register dat vanaf 1 september 2019 verplicht is voor handelaren in gebruikte goederen.

Certificaat voor fietsenhandelaar Age van 't Hoff

Burgemeester Van Mastrigt heeft op 6 augustus 2019 het eerste certificaat en sticker 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt, aan Age van ’t Hoff en zijn echtgenote Tineke. De gelijknamige fietsenhandelaar in Breukelen bestaat deze maand Afval, groen en buitenruimte, jaar en is het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld als lid van het Digitaal Opkopers Register (DOR).  Een landelijk register dat vanaf 1 september 2019 verplicht is voor handelaren in gebruikte goederen.

Registereren voor betrouwbare handel

Burgemeester Van Mastrigt: 'Bij deze fietsenhandelaar werd al heel nauwgezet bijgehouden waar tweedehands fietsen vandaan komen. Dit bedrijf heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Daarom heb ik hen vandaag als eerste bedrijf in Stichtse Vecht een keurmerk uitgereikt. Hiermee weten klanten dat ze met een bedrijf te maken hebben dat werkt met het landelijke Digitale Opkopers Register. Met dit landelijk register wordt de strijd tegen handel in gestolen goederen nog makkelijker. Daarom roep ik alle opkopers en verkopers van bijvoorbeeld sieraden, telefoons en fietsen op om zich voor 1 september 2019 in te schrijven in dit register. Dan kunnen ook zij middels de keurmerksticker aan hun klanten laten zien dat zij een betrouwbare handelaar zijn.'

Om heling beter te kunnen bestrijden zijn op- en verkopers in gemeente Stichtse Vecht vanaf 1 september 2019 verplicht om tweedehands goederen die zij op- en verkopen digitaal te registreren. Het gaat bijvoorbeeld om handel in tweedehands fietsen, telefoons, apparatuur of sieraden.

Heling bestrijden

Heling is helaas nog een te veel voorkomend strafbaar feit. Handelaren en opkopers kunnen bewust of onbewust goederen in- of verkopen die van diefstal afkomstig zijn. Het DOR maakt de registratie van goederen eenvoudiger voor ondernemers. Daarnaast beschermt het DOR ondernemers tegen het op- of verkopen van gestolen goederen, waardoor een ongemerkt strafbaar feit kan worden voorkomen.

De boa’s van Stichtse Vecht brengen de komende weken een aantal bezoeken aan verschillende op- en verkopers in de gemeente. Om hen te wijzen op het DOR en indien nodig te helpen met de inschrijving. Bij registratie ontvangt de ondernemen een deur- en kassasticker wat aangeeft dat er geen gestolen goederen worden ingekocht en verkocht. De boa’s voeren controles uit op het gebruik van het DOR.

Aanmelden

Bent u ook op- en/of verkoper? Kijk op www.ikbenhandelaar.nl hoe u zich kunt aanmelden voor het Digitaal Opkopers Register.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Noortje Arts, tel. (0346) 25 40 52. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl