Direct naar de content

Geen traditionele kerstboominzameling Stichtse Vecht

Nu blijkt dat het aantal besmettingen door het coronavirus oploopt en de maatregelen niet versoepeld worden tot medio januari, heeft de gemeente besloten om af te zien van de jaarlijkse traditionele kerstboominzameling. De inzameling wordt daarom uitbesteed aan een afvalinzamelaar die de bomen in januari huis aan huis zal ophalen.

Wethouder Middelen, Mobiliteit, Duurzaamheid, Afval en Cultuur Jeroen Willem Klomps: “Met pijn in ons hart moeten we dit keer afzien van een geliefde traditie in onze gemeente. We hadden lange tijd de hoop dat het toch door zou kunnen gaan, maar net als de traditionele viering van de feestdagen zet het coronavirus ook hier een streep door.”

Teveel contactmomenten
De kerstboominzameling in Stichtse Vecht brengt jaarlijks honderden kinderen met ouders op de been die in korte tijd duizenden bomen afleveren bij inleverpunten in de kernen. Dit zorgt voor veel verplaatsingen en contactmomenten. Dat past niet bij de huidige maatregelen van afstand houden, drukte vermijden en het aantal contacten zoveel mogelijk beperken. Wethouder Klomps: “De gemeente is verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van inwoners. Ook voor die van de medewerkers die de kerstbomen ophalen en afleveren bij de afvalscheidingsstations. Daarom moeten we nu verstandig zijn en het op een andere manier oplossen. We kunnen er de volgende keer dan een extra feestelijke inzameling van maken.”

Huis aan huis
De gemeente bekijkt momenteel met afvalinzamelaar Suez naar de mogelijkheid voor het huis aan huis ophalen van de kerstbomen. Zodra hier afspraken over zijn gemaakt, informeren we inwoners via de Afvalwijzer, gemeentelijke website, nieuwsbrief, sociale media en VARnws.