Direct naar de content

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2020: live prijsuitreiking bij RTV Stichtse Vecht op 20 november!

Genomineerden zijn bekend

Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Dat is het afgelopen half jaar tijdens de corona-uitbraak eens te meer gebleken. Er waren allerlei al bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners om elkaar te ondersteunen onder vaak moeilijke omstandigheden.
Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, heeft de gemeente Stichtse Vecht samen met de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht ook dit jaar weer de Vrijwilligersprijs georganiseerd. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats op 20 november a.s.. Vanwege de coronamaatregelen doen we dat dit jaar tijdens een speciale live TV uitzending verzorgd door RTV Stichtse Vecht.

Wethouder Hetty Veneklaas: “Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. Zij zetten zich belangeloos in voor de sport- of muziekvereniging, doen boodschappen voor de buren, organiseren activiteiten in de buurt of helpen mee in de zorg. Tijdens de lock down zagen we veel verenigingsleven en de daarmee verbonden vrijwillige inzet stilvallen. En aan de andere kant ontstonden er onder deze bijzondere omstandigheden juist allerlei waardevolle, hartverwarmende vrijwilligersinitiatieven in de twaalf kernen van Stichtse Vecht. Daarom heeft de gemeente in overleg met ’t Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale besloten om de verkiezing ook dit jaar plaats te laten vinden”.

 

Vrijwilligers genomineerd voor de Vrijwilligersprijs

Bij de breed samengestelde en onafhankelijke jury zijn afgelopen najaar 28 voordrachten binnen gekomen. Inmiddels zijn de genomineerden bekend voor de categorie individu en de categorie groep.

In de categorie ‘individuele vrijwilliger’ zijn dat:

  • Jan Verstraten. Hij is coördinator vrijwilligers bij Welzijn Stichtse Vecht. De heer Verstraten werkt 12 jaar als vrijwilliger facilitaire ondersteuning voor de 4 locaties van Welzijn Stichtse Vecht.
  • Hanny van Hemert. Zij is presentator bij RTV Stichtse Vecht en daarnaast ook vrijwilliger bij het Vechtstreekmuseum. Mevrouw van Hemert maakt het programma ‘grijs van haar en jong van geest’.
  • Arnoud Spork. Hij werkt als vrijwilliger in het Vechtstreekmuseum. De heer Spork Hij is verantwoordelijk voor de gebouw- en technische installaties en technisch beheer van het softwareprogramma van het museum. Daarnaast begeleidt hij vele andere vrijwilligers.

 

In de categorie ‘vrijwilligersgroepen of -organisaties’ zijn de genomineerden:

  • Maatschappelijke stagiaires dagbesteding ‘De Reizende Man’ in Maarssen. Vier 15-jarige jongeren zijn tijdens Corona in actie zijn gekomen om mee te helpen om met bezoekers van de dagbesteding te gaan wandelen of spelletjes te doen waardoor de mantelzorgers even konden ademhalen.
  • Klusgroep Korenmolen De Hoop in Loenen aan de Vecht. De groep met vrijwilligers die er al 8 tot 10 jaar actief zijn, verricht veel kluswerk en ook schoonmaakwerk. O.a. is de ontmoetingsruimte opgeknapt en de buitengevel van de molen schoon gespoten.
  • Vrijwilligersgroep Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek. De groep van 43 vrijwilligers is druk met het om beurten draaien van de weekenddiensten, het verzorgen van de dieren, verkoop van consumpties, bijdrage leveren aan het Oranje comité, bijdrage leveren aan vrienden van het wijkpark en overige klussen in en rondom de kinderboerderij.
  • Team maaltijdservice Welzijn Stichtse Vecht. Het team van 22 vrijwilligers bezorgt maaltijden aan huis. Zij onderhouden contact en signaleren zo nodig waar er extra ondersteuning nodig is. Voor veel bewoners was de maaltijdservice in deze coronatijd een uitkomst.

 

Prijsuitreiking tijdens live uitzending

Tijdens de feestelijke live TV-uitzending op vrijdagavond 20 november a.s. om 20.00 uur maakt wethouder en juryvoorzitter Hetty Veneklaas de winnaars bekend. Hetty Veneklaas:“Het was niet eenvoudig voor de jury om zeven genomineerden te kiezen. Het liefst zou je alle voorgedragen vrijwilligers die prijs willen geven. Ze leveren samen met die meer dan twintigduizend vrijwilligers die in onze gemeente actief zijn een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en aan de leefbaarheid in de wijken en kernen van onze gemeente.” De uitreiking is live te volgens via rtvstichtsevecht.nl en via Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332.

 

Kijk ook naar de live uitzending op RTV Stichtse Vecht

Deze week staat er een paginagrote advertentie in het VAR News om iedereen te attenderen op de feestelijke uitzending. Hetty Veneklaas: “Een feest met elkaar in een ruimte, met muziek en een hapje en een drankje, is natuurlijk het allerfijnst. Maar met corona is dat nu jammer genoeg niet mogelijk. Om de prijzen toch feestelijk uit te reiken doen we een live uitzending met RTV Stichtse Vecht. Nieuw en best een beetje spannend. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen gaan kijken naar deze speciale uitzending. Daar werken trouwens ook weer heel veel vrijwilligers aan mee!”

 

Feestpakketjes

Om het allemaal nog feestelijker te maken worden er onder de vrijwilligers feestpakketjes verloot, om op te eten en te gebruiken tijdens de uitzending. Wil je kans maken op zo’n feestpakketje? Geef je dan op via www.vrijwilligersstichtsevecht.nl.