Direct naar de content

Gratis tas met speelgoed om buitenspelen te stimuleren

“Bewegen en buitenspelen, ook als jij of je ouders minder geld hebben”

Donderdag 24 juni om 11.30 uur brengt wethouder Sport Hetty Veneklaas 90 ‘beweegtassen’ naar de Voedselbank. In een beweegtas zitten verschillende soorten buitenspeelgoed, een dopper waterfles en kaarten met ideeën voor buitenspelletjes. Met de beweegtas stimuleren we kinderen om meer te bewegen en meer buiten te spelen.

Wethouder Sport Hetty Veneklaas: “Bewegen en buitenspelen is gezond en moet voor iedereen mogelijk zijn, ook als jij of je ouders minder geld hebben. Daarom reiken we via de Voedselbank de beweegtas uit aan gezinnen. Daarin zit allerlei informatie, tips en ook leuke beweegspellen.”

 

Meer bewegen en sporten voorkomt lichamelijke problemen

In totaal zijn er 90 beweegtassen voor 90 gezinnen beschikbaar. De beweegtas is een initiatief vanuit het lokaal Sportakkoord in gemeente Stichtse Vecht samen met JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. In het lokaal Sportakkoord zijn afspraken gemaakt over hoe we meer inwoners in beweging kunnen krijgen. Daarmee willen we de gezondheid van onze burgers verder stimuleren. De beweegtas is een van de activiteiten uit het Sportakkoord.

 

Beweegtas voor de Voedselbank

Ben je klant van de Voedselbank en heb je kinderen dan krijg je in de week van 28 juni tot en met 1 juli een gratis beweegtas uitgereikt.

 

Sporten met een laag inkomen

Er zijn verschillende regelingen om sport mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Denk aan de U-pas, het Jeugdfonds Sport en de zwemregeling. Kijk voor meer informatie op www.sportpuntstichtsevecht.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.