Direct naar de content

Hennepkwekerij aangetroffen bij controle op bedrijventerrein in Nieuwersluis

Bij een controle op bedrijventerrein  Angstelkade in Nieuwersluis is vanochtend een hennepkwekerij aangetroffen met 250 planten. Gemeente Stichtse Vecht kwam deze misstand op het spoor tijdens een gezamenlijke controle met politie en netbeheerder Stedin. De politie heeft een aanhouding verricht en onderzoekt de zaak. De gemeente bekijkt of er bestuursrechtelijke stappen ondernomen kunnen worden. Met deze gezamenlijke aanpak wil de gemeente een volledig beeld krijgen op het bedrijventerrein en mogelijke ondermijnende of illegale activiteiten. 

Op het bedrijventerrein zijn 21 bedrijfspanden bezocht.  De bedrijven zijn onder andere gecontroleerd op het gebied van milieu, bouwvoorschriften, brandveiligheid en illegale bewoning. Bijna alle bezochte bedrijven hadden het goed voor elkaar. Daar zijn dan ook geen overtredingen geconstateerd.

Burgemeester Ap Reinders is tevreden over het verloop van de controle:
Stichtse Vecht staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Het naleven van wet- en regelgeving is daarvoor van groot belang. Veel ondernemers houden zich daar gelukkig aan. Sommige vormen van criminaliteit zijn echter lastig te herkennen voor buitenstaanders. Ondermijning tast de leefbaarheid en veiligheid aan en zorgt voor overlast.
Door regelmatig soortgelijke controles uit te voeren, proberen we samen met overheidspartners meer zicht te krijgen op naleving van geldende wet- en regelgeving en kunnen we ondermijnende activiteiten tegengaan. Personen
die bewust regels overtreden worden aangepakt. Zo werken we samen aan veilige bedrijventerreinen waar ondernemers en medewerkers prettig kunnen werken en waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen.”

Wat kun je doen tegen criminaliteit?
Ben je op een bedrijventerrein en zie je zelf iets verdachts? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of zie je weinig klandizie? Meld het dan direct bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via het meldpunt Ondermijning op de website van de gemeente, of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Martin van Bruggen, tel. 06 514 88 692 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.