Direct naar de content

Kinderburgemeester Fien Sant brengt ideeënboxen op basisscholen

OBS Graaf Floris in Loenen aan de Vecht eerste school

Dit jaar is kinderburgemeester Fien Sant de stem en ambassadeur van kinderen in gemeente Stichtse Vecht. Vanwege het coronavirus zijn veel activiteiten niet mogelijk of afgelast. Wel wil kinderburgemeester Fien heel graag in contact blijven met kinderen in de gemeente. Daarom brengt zij samen met de kinderadviseurs ideeënboxen naar basisscholen. OBS Graaf Floris in Loenen aan de Vecht is de eerste school die op vrijdag 10 december een ideeënbox heeft gekregen van Fien.

Ideeënboxen

Kinderburgemeester Fien heeft samen met kinderadviseurs Romaisa Achahbar en Isa van der Putte ideeënboxen voor basisscholen gemaakt. Ze willen graag kinderen uit alle twaalf de kernen van Stichtse Vecht kunnen bereiken. In deze ideeënboxen mogen alle kinderen van de school briefjes doen. Op de briefjes kunnen ze een vraag schrijven, een idee kwijt, of iets anders wat ze met Fien, Isa en Romaisa willen delen.

Kinderburgemeester Fien: “Ik vind het belangrijk om van kinderen te horen wat hen bezighoudt en te praten over dingen die zij belangrijk vinden. Ik ben benieuwd hoe het gaat in alle andere dorpen en op andere scholen in Stichtse Vecht. Misschien kunnen we kinderen helpen die een vraag hebben of samen leuke ideeën bedenken en uitvoeren!”

Een maand lang

Elke ideeënbox staat gedurende een maand op een basisschool. Daarna worden de boxen opgehaald en gaan Fien, Isa en Romaisa aan de slag met de briefjes. De ideeënboxen worden elke maand doorgegeven aan een volgende school.

De ideeënboxen gaan op aanmelding naar de scholen. Alle basisscholen zijn benaderd om een ideeënbox van Fien en haar adviseurs te krijgen. Voor meer informatie, mail naar: kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Afbeeldingen

  • Kinderburgemeester Fien Sant met ideeënbox.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Martin van Bruggen, tel. 06 514 88 692 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.