Direct naar de content

Kom in beweging tijdens de Nationale Sportweek

Alle inwoners van Stichtse Vecht kunnen tijdens de Nationale Sportweek op een laagdrempelige manier kennismaken met sportaanbieders en hun activiteiten. Verschillende clubs en verenigingen zetten tussen 15 en 24 september hun deuren open, zodat inwoners zelf kunnen ervaren dat sport voor iedereen toegankelijk is. Gemeente Stichtse Vecht biedt inwoners via het platform Sportpunt Stichtse Vecht een overzicht van alle activiteiten voor jong en oud.

“We willen iedereen inspireren om te sporten en te bewegen, ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau”, zegt wethouder Karin van Vliet (Sport). “Daarmee maken we sport toegankelijker voor mensen die minder interesse of middelen hebben voor sport. Zo stimuleren we inwoners, samen met de lokale sportaanbieders, om (weer) te gaan sporten en bewegen. Dat heeft ook een preventieve werking: als je sport, voel je je fit en voel je je beter in je hoofd en in je lijf. Daarbij is niets zo belangrijk als het verbindende effect – het wij-gevoel – van sportclubs en verenigingen.”

10@10 challenge

Het startschot van de Nationale Sportweek wordt op 15 september om 09:00 uur gegeven in de gymzaal van KBS Franciscus in Maarssenbroek door wethouder Karin van Vliet. De leerlingen van deze school nemen vervolgens samen met vakleerkracht Ines Peric en buurtsportcoach Bart Weber deel aan de 10@10 challenge. Samen ontdekken zij in 10 minuten tien verschillende sporten.

Ook de leerlingen van SBO de Kristal in Maarssenbroek doen mee aan de 10@10 challenge. Om 13:00 uur staan zij samen met buurtsportcoach Bart in de startblokken voor het ontdekken van tien verschillende sporten.

 

Activiteitenoverzicht

Het complete overzicht van activiteiten georganiseerd door lokale sportaanbieders en buurtsportcoaches is te vinden op www.sportpuntstichtsevecht.nl/nationale-sportweek.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.