Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Korevaar-Visser uit Maarssen

Stichtse Vecht, 2 april 2022 – Mevrouw G.H. (Henriëtte) Korevaar-Visser is vandaag onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Kerkcentrum de Open Hof in Maarssen ontving ze de bijbehorende versierselen uit handen van burgemeester Ap Reinders. Mevrouw Korevaar was dertig jaar voorzitter van de Stichting Samen Verder Stichtse Vecht (SVSV), voorheen Stichting Samen verder Maarssen. Daarnaast zet ze zich al meer dan dertig jaar in als vrijwilliger voor de Ontmoetingskerk in Maarssen.

Stichting Samen Verder
Als voorzitter van de Stichting Samen Verder Stichtse Vecht behartigde mevrouw Korevaar tot 1 januari 2021 met veel passie de belangen van de deelnemers én van de vrijwilligers. Ze stond (mede) aan de basis van tal van activiteiten, zoals voorlichtingsavonden voor vrijwilligers, jubileumfeesten, hobbysoos, gym voor junioren, fitness, muziek voor junioren, wandelen, dansen en zwemmen. Ook in de Corona-tijd vergat ze de deelnemers en vrijwilligers niet.
Onder haar voorzitterschap werden  het “Gedragsreglement seksuele intimidatie, pesten en agressie” en een verklaring omtrent gedrag voor vrijwilligers ingevoerd.Ook werd een vertrouwenspersoon aangesteld.

Ontmoetingskerk
Als vrijwilliger voor de Ontmoetingskerk in Maarssen was mevrouw Korevaar een aantal jaren voorzitter van de diaconie en van de beroepingscommissie voor het werven van een nieuwe predikant. Zij verzorgt hier de diaconale zorgactiviteiten en heeft “Koffie en meer” opgezet, een koffiemorgen op woensdagmorgen voor ouderen.

Verder zet zij zich in als begeleider van een Surinaams gezin en als medebegeleider van drie Syrische gezinnen. ‘Omzien naar elkaar. Dat is de rode draad in al haar vrijwilligersactiviteiten’, aldus burgemeester Reinders in zijn toespraak.

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jean-Louis Kop tel. (0346) 25 43 36 , 06 – 103 54 459 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.