Direct naar de content

Maureen Klarenbeek geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Op dinsdag 2 juli jl. is Maureen Klarenbeek uit Maarssenbroek geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Een jaar lang gaat zij zich inzetten voor kinderen in Stichtse Vecht en zich bezighouden met onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen in Stichtse Vecht. Ook gaat zij af en toe met burgemeester Ap Reinders en de wethouders naar activiteiten of officiële gelegenheden.

Bij de installatie zaten Benjamin en Maureen naast elkaar in de raadzaal in Breukelen. Burgemeester Ap Reinders begon met het toespreken van Benjamin en gaf een terugblik op het afgelopen jaar. Daarna kreeg Benjamin het woord en hij vertelde hoe hij zijn jaar als kinderburgemeester heeft beleefd, wat hij het meest bijzonder vond en bedankte hij de burgemeester, wethouders en alle betrokkenen met wie hij heeft samengewerkt het afgelopen jaar.

De belofte

Hierna sprak burgemeester Ap Reinders de nieuwe kinderburgemeester, Maureen, toe en startte het officiële gedeelte: de belofte. Maureen beloofde dat zij zich als kinderburgemeester aankomend schooljaar gaat inzetten voor alle kinderen in Stichtse Vecht. Benjamin mocht zijn ambtsketen voor de laatste keer af doen en bij Maureen om haar schouders hangen. Maureen is vanaf dat moment de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht.

Woordje kinderburgemeester

Met de ambtsketen van de kinderburgemeester om, mocht Maureen als nieuwe kinderburgemeester haar woordje houden. Zij vertelde aan de raad dat zij tien jaar oud is, in Maarssenbroek woont en dat ze naar de basisschool ‘t Bontenest gaat.

Maureen Klarenbeek: ‘Ik vind het heel belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn en dat kinderen gelukkig zijn. Daar wil ik mij onder andere voor inzetten het komende jaar.’

Geschiedenis

Sinds 2017 heeft gemeente Stichtse Vecht een kinderburgemeester. Het begon met een brief van Aimée van der Puijl, een in 2016 negenjarige inwoonster van Stichtse Vecht. Op het Jeugdjournaal kreeg Aimée lucht van de functie kinderburgemeester in een andere gemeente. Dat motiveerde haar om de burgemeester een brief te schrijven met de vraag of er in Stichtse Vecht ook een kinderburgemeester benoemd kon worden. Zij werd toen uitgenodigd voor een gesprek en dat was de start van een voorstel aan het college en de gemeenteraad, om een eerste kinderburgemeester te benoemen in 2017.

Mijke Moons was de eerste kinderburgemeester, daarna werd Britt Klomp in 2018 gekozen, gevolgd door Merle Schweppe (2019), Madhi el Farissi (2020), Fien Sant (2021), Elis Yikilmaz (2022) en Benjamin Boomsma (2023). Op 2 juli 2024 start Maureen Klarenbeek haar jaar als nieuwe kinderburgemeester van gemeente Stichtse Vecht.

Heb je vragen over of voor kinderburgemeester Maureen Klarenbeek of wil je haar ergens bij betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

 

Afbeeldingen

  • Kinderburgemeester Maureen Klarenbeek en burgemeester Ap Reinders
  • Nieuwe kinderburgemeester, burgemeester Ap Reinders en de vertrekkende kinderburgemeester Benjamin Boomsma.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.