Direct naar de content

Maureen Klarenbeek nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

De 10-jarige Maureen Klarenbeek uit Maarssenbroek neemt als nieuwe kinderburgemeester het stokje over van Benjamin Boomsma. Zes kandidaten werden woensdag 19 juni jl. door burgemeester Ap Reinders ontvangen om mee te doen aan de selectiemiddag voor de nieuwe kinderburgemeester. Maureen heeft de jury overtuigd en wordt op dinsdagavond 2 juli 2024 geïnstalleerd als kinderburgemeester.

Alle kinderen in Stichtse Vecht die dit schooljaar in groep 7 zitten, konden zich aanmelden als kandidaat kinderburgemeester. Zij vulden een aanmeldformulier in en maakten een enthousiast filmpje om zichzelf te presenteren.

Selectiemiddag

De selectiemiddag bestond uit een drietal onderdelen om de kandidaten beter te leren kennen. Samen werkten de kandidaten aan een opdracht om een speeltuin in de gemeente te maken, ze spraken met de jury en er en er was ook een rollenspel waarin een interview met een journalist werd nagespeeld.

De jury (bestaand uit burgemeester Ap Reinders, raadslid Ike Roetman, HR-adviseur Irina Kohler) heeft uiteindelijk gekozen voor Maureen Klarenbeek uit Maarssenbroek als nieuwe kinderburgemeester.

Burgemeester Ap Reinders: ‘De jury heeft tijdens de selectiemiddag zes uitstekende kandidaten gezien. Ik wil graag alle kinderen die zich hebben aangemeld hartelijk bedanken; iedereen heeft echt zijn of haar best gedaan. Het was duidelijk dat ze allemaal mooie ideeën hadden en een stem kunnen zijn voor de kinderen van Stichtse Vecht. Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Ik wens Maureen heel veel succes en vooral ook veel plezier!’

Maureen Klarenbeek is trots

Maureen: ‘Ik had het echt niet verwacht! Ik vond het al super leuk om uitgenodigd te worden door de burgemeester. En nog leuker dat ik het ben geworden.’

Installatie 2 juli 2024

Maureen wordt op dinsdagavond 2 juli 2024 geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Tot 2 juli blijft Benjamin Boomsma de kinderburgemeester. De installatie in de raadsvergadering is ook via internet te volgen.

Taken

Maureen krijgt verschillende taken als kinderburgemeester. Ze vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. In de eerste weken als kinderburgemeester gaat Maureen bekijken welke onderwerpen zij belangrijk vindt voor kinderen in Stichtse Vecht. Dan wordt er een onderwerp gekozen waar de kinderburgemeester zich op richt dit nieuwe schooljaar. Ook gaat zij af en toe met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is ze aanwezig bij officiële gelegenheden.

Volg de kinderburgemeester

Heb je een vraag, idee of een leuke activiteit voor de kinderburgemeester of om de kinderburgemeester bij te betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl of stuur een berichtje via Instagram (kinderburgemeester_sv) of Facebook (Kinderburgemeester Stichtse Vecht). Op deze social media pagina’s zijn alle avonturen, actviteiten en acties van de kinderburgemeester te volgen.

 

Afbeeldingen

  • Burgemeester Ap Reinders met de nieuwe kinderburgemeester Maureen Klarenbeek
    Nieuwe kinderburgemeester Maureen Klarenbeek

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.