Direct naar de content

Meld je aan voor het mantelzorgcompliment 2024

Gemeente Stichtse Vecht reikt in 2024 opnieuw het mantelzorgcompliment uit. Als mantelzorger kun je je aanmelden van 27 juni tot 1 oktober. Rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) ontvangen mantelzorgers de ‘mantelzorgpas’, een cadeaukaart met tegoed dat bij lokale ondernemers besteed kan worden.

Wethouder Karin van Vliet: ‘Mantelzorgers maken het verschil in het leven van een familielid, een vriend of kennis. Vaak zijn het onzichtbare helden. Met het mantelzorgcompliment maken we de inzet van mantelzorgers graag zichtbaar en bedanken we jong tot oud voor hun enorme zorg en toewijding. Onze waardering is groot!’

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment is speciaal voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand met een chronische ziekte, handicap of hulpbehoefte. Dat betekent dat je minimaal 3 maanden aaneengesloten en minstens 8 uur per week zorgt of hebt gezorgd voor een inwoner.

Schrijf je in bij MOmenz tussen 27 juni en 1 oktober 2024

  • Via de websitepagina van MOmenz, het Steunpunt Mantelzorg.
  • Via telefoonnummer (0346) 29 07 10. Van maandag tot en met donderdag kun je bellen tussen 09:00 en 12:30 uur.

Heb je in 2023 het mantelzorgcompliment ontvangen en kom je dit jaar weer in aanmerking? Meld je dan opnieuw aan.

Nieuwe vorm: de mantelzorgpas

Ook in 2024 steunen we met het mantelzorgcompliment de lokale ondernemers. Mantelzorgers ontvangen dit jaar voor het eerst de mantelzorgpas. Geen losse cadeaubonnen meer, maar een cadeaukaart met tegoed erop. Makkelijker voor de mantelzorger én de ondernemer.

Met de pas kan betaald worden bij winkels, horeca, kappers, salons voor persoonlijke verzorging en enkele sportlocaties. Na afloop hoeft de ondernemer geen administratie meer in te dienen bij de gemeente.

Aanmelden als inwisselpunt

Ondernemers kunnen zich aanmelden als inwisselpunt via het online formulier. Na de aanmelding volgt een bevestiging. Bij vragen kan er gemaild worden naar info@stichtsevecht.nl.

Let op: Alle geïnteresseerde ondernemers moeten zich (opnieuw) aanmelden. We werken met een nieuw systeem, waarbij de pas wordt gekoppeld aan de betaalterminal, mobiel of tablet van de ondernemer.

Informatie en steun voor mantelzorgers

Langdurig voor een ander zorgen vraagt vaak veel van mantelzorgers. Voor een luisterend oor, advies of ondersteuning ben je als mantelzorger van harte welkom bij het Steunpunt Mantelzorg. Mail hiervoor naar mantelzorg@momenz.nl of bel (0346) 29 07 10.

Afbeeldingen

  • Logo van mantelzorgcompliment Stichtse Vecht

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Sietske Arnoldus, tel. 06 22 60 80 74. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.