Direct naar de content

Mike Lodder en bestuur OSM’75 Atletiek en Recreatiesport winnen Vrijwilligersprijs 2023

Vrijwilligersprijs uitgereikt op de Dag van de Vrijwilliger

Mike Lodder en het bestuur van OSM’75 Atletiek en Recreatiesport zijn gekozen tot dé vrijwilligers van dit jaar. Juryvoorzitter Karin van Vliet maakte de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2023 bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Boom & Bosch.

Dankbaar voor de inzet van vrijwilligers
Wethouder en juryvoorzitter Karin van Vliet: ”De vrijwilligers in Stichtse Vecht zijn goud waard. Dat ziet de jury des te meer door het enthousiasme van de mensen om de vrijwilligers heen. Uit de voordrachten spreekt een enorme dankbaarheid. Vrijwilligers geven kleur en betekenis aan de vele mooie initiatieven in onze gemeente en aan het leven van anderen. De winnaars van dit jaar springen eruit, maar natuurlijk zijn alle vrijwilligers prijswaardig. Onze waardering voor hun inzet is groot!”

De winnaars van 2023
De jury koos Mike Lodder als winnaar in de categorie ‘Individueel’ en het bestuur van OSM’75 Atletiek en Recreatiesport in de categorie ‘Groepen’. Zij ontvingen een beeldje, oorkonde en bloemen. Dit jaar waren er in totaal 55 voordrachten (voor 27 vrijwilligers en groepen) voor de Vrijwilligersprijs.

Mike Lodder wint in de categorie ‘Individuele vrijwilliger’
Wie in Breukelen vrijwilligerswerk zegt, zegt Mike Lodder. ”Je kunt het zo gek niet bedenken of Mike is erbij betrokken”, aldus de jury. Met als belangrijkste focus: de hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne. Mike regelde onder andere particuliere opvang, kleding en werk. Hij vervulde vanaf het begin een sleutelrol in de vrijwillige hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

Door de omvang van die rol moest hij kiezen tussen verschillende vrijwilligersfuncties. Eerder hielp Mike als vrijwilliger bij de dierenambulance en had hij meerdere functies bij voetbalvereniging OSV NiTA. Mike is actief bij de winkeliersvereniging en wordt de drijvende kracht achter de Oranjevereniging genoemd, waar hij in het bestuur zit. Als veelzijdig vrijwilliger is Mike Lodder onmisbaar in Breukelen en omgeving.

Het bestuur van OSM’75 Atletiek en Recreatiesport wint in de categorie ‘Groepen’
Ook het bestuur van OSM’75 Atletiek en Recreatiesport uit Maarssen viel in de prijzen. OSM’75 verzorgt al bijna 50 jaar atletiek, hardlopen en fitness. De bestuursleden zetten zich met veel passie in voor het bevorderen van sport bij de jeugd en de lokale gemeenschap. Met oog voor gezondheid, sociale verbinding en het verminderen van eenzaamheid. Het enthousiasme van de bestuursleden zorgde voor een sterke stijging van het aantal leden.

Het werk van de bestuursleden is divers. Van training geven, de financiën beheren tot het onderhoud regelen. Ook organiseren ze de Vechtloop en de VIB-loop. Naast het ‘gewone vrijwilligerswerk’ heeft het bestuur zich enorm ingespannen voor een nieuwe atletiekbaan. Die wens kwam uit. De bestuursleden maken de vereniging tot een warm bad, blijkt uit de voordrachten. Op meerdere niveaus hebben de vrijwilligers een positieve impact.

Vrijwilliger worden in Stichtse Vecht
De prijsuitreiking van de Vrijwilligersprijs 2023 werd in opdracht van de gemeente georganiseerd door MOmenz Wijzer in vrijwillige inzet. De welzijnsorganisatie helpt inwoners bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Bekijk dan het aanbod.

Afbeeldingen

  • Wethouder Karin van Vliet met het bestuur van OSM'75 Atletiek en Recreatiesport
  • Wethouder Karin van Vliet met Mike Lodder
  • Wethouder Karin van Vliet met winnaars Mike Lodder en het bestuur van OSM'75 Atletiek en Recreatiesport

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je mailen naar persvragen@stichtsevecht.nl.