Direct naar de content

Oefenen met stemmen voor gemeenteraadsverkiezingen

Elke stem telt in Stichtse Vecht!

Op vrijdag 11 maart kunnen geïnteresseerden in het gemeentekantoor in Maarssen oefenen met stemmen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tussen 09:00 en 14:00 uur wordt de stemprocedure van A tot Z uitgelegd en kunnen zij oefenen met het uitbrengen van hun stem.

Op woensdag 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart mag er al op enkele stembureaus vervoegd gestemd worden. Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat iedereen aan de verkiezingen mee kan doen. Daarom wil de gemeente het stemmen zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen en de tijd nemen om uit te leggen hoe het stemmen in de praktijk gaat.

Oefenen met stemmen is voor iedereen

Iedereen is van harte welkom! Een bezoek aan het proefstembureau kan bijvoorbeeld interessant zijn voor jongeren die voor het eerst gaan stemmen, scholen die hun leerlingen willen laten zien hoe het stemmen werkt en voor kiezers die het stemproces lastig of spannend vinden, bijvoorbeeld vanwege een handicap.

Burgemeester Ap Reinders: “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen met deze belangrijke gemeenteraadsverkiezingen en ben daarom blij dat deze mogelijkheid tot oefenen er is. Het is een recht om te mogen stemmen, dus maak daar gebruik van. Iedere stem is belangrijk en maakt het verschil. Elke stem telt in Stichtse Vecht!“

Opening proefstembureau

Burgemeester Ap Reinders opent het proefstembureau op vrijdag 11 maart om 9:00 uur. Als u erbij wilt zijn dan kunt u zich aanmelden via persvragen@stichtsevecht.nl.

Noot voor de redactie:

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met persvragen@stichtsevecht.nl.

 

Afbeeldingen

  • Elke stem telt in Stichtse Vecht!