Direct naar de content

Oproep aan kinderen: “Bedenk een plan om Stichtse Vecht nog een stukje leuker en veiliger te maken.”

Kinderburgemeester daagt groepen 7 en 8 uit

Kinderburgemeester Fien en kinderadviseurs Isa en Romaisa dagen groepen 7 en 8 van basisscholen in Stichtse Vecht uit om mee te denken met een concreet plan voor en door kinderen. Een plan om Stichtse Vecht nog een stukje leuker, veiliger en fijner te maken! Het winnende plan biedt de kinderburgemeester aan de gemeenteraad aan met het verzoek het uit te voeren.

Thema: voel je veilig in Stichtse Vecht

Het thema van kinderburgemeester Fien en haar kinderadviseurs Isa en Romaisa is: ‘Voel je veilig in Stichtse Vecht’. “Wij vinden alle drie veiligheid voor kinderen heel belangrijk. Kinderen kunnen elkaar daar heel goed bij helpen.”, aldus Fien. “Ieder kind geeft zijn of haar eigen invulling aan veiligheid. Voor de een betekent veiligheid dat je je veilig voelt om je mening te geven of je veilig van en naar school kunt. Voor de ander betekent veiligheid, dat je je veilig op school en in de klas voelt of thuis met vrienden en vriendinnen samen leuke dingen doet.”

Denk met je klas mee

Kinderburgemeester Fien daagt leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Stichtse Vecht uit om als klas een plan over veiligheid uit te werken. Zij mogen de creativiteit de vrije loop laten! Dit mag door middel van een filmpje, een poster, een beschrijving of een andere originele manier. Het plan moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo is het niet alleen bedoeld voor de eigen school, maar ook voor de kinderen van andere basisscholen in Stichtse Vecht. Alle kinderen moeten mee kunnen doen: ook kinderen met een beperking en/of beperkte financiële middelen. Het plan moet op korte termijn uit te voeren zijn in Stichtse Vecht, het liefst nog voor de zomervakantie. De gemeente beoordeelt de ingeleverde plannen op haalbaarheid, zodat het winnende plan ook echt uitgevoerd kan worden.

Aanmelden

Alle basisscholen ontvangen de digitale flyer en groepen 7 en 8 kunnen zich vanaf nu aanmelden, samen met hun juf of meester, via kinderburgemeester@stichtsevecht.nl. Aanmelden kan tot donderdag 24 maart 2022. De gemeente neemt na aanmelding contact op met de scholen en stuurt aanvullende informatie. De klassen hebben tot en met donderdag 14 april 2022 de tijd om een concreet plan uit te werken en die te sturen naar de kinderburgemeester. Daarna gaat een jury zich buigen over de ingediende plannen en kiest vervolgens de plannen die door gaan naar de volgende ronde.

De informatie is terug te lezen op www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester

 

 

Afbeeldingen

  • Flyer van door kinderburgemeester Fien Sant samen met haar adviseurs opgezette actie voor een voor kinderen veiliger Stichtse Vecht.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Martin van Bruggen, tel. 06 514 88 692 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.