Direct naar de content

Overeenkomst ondertekend voor gebouwen nieuwe afvalscheidingsstation

Wethouder Hans van den Akker heeft maandag 17 juni 2024 een overeenkomst getekend voor de samenwerking met Aannemer Kwakkenbos b.v. Met het ondertekenen hiervan geeft de gemeente groen licht voor de bouw van de gebouwen die op het terrein van het afvalscheidingsstation komen. Een belangrijke mijlpaal in het proces van het nieuwe afvalscheidingsstation.

Verschillende gebouwen

Er komen verschillende gebouwen om, naast het afvalscheidingsstation, de gemeentewerf, het circulaire ambachtscentrum en Kansis Groen daarin onder te brengen. De aannemer is blij met dit moment en ziet het als mooie kans te laten zien hoe zij zo duurzaam mogelijk gaan bouwen.

Stap dichterbij

Aan het ondertekenen van de overeenkomsten is een aanbestedingstraject voorafgegaan. “De afgelopen jaren is hard gewerkt om tot dit punt te komen” zegt Jan de Boer, projectleider van de gemeente.

Wethouder Hans van den Akker: “Efficiënt inzamelen en recyclen van afval zorgt er voor dat er minder afval in de verbrandingsoven gaat. Dit is goed voor het milieu en onze leefomgeving. Daar draagt het nieuwe afvalscheidingsstation aan bij. Met het ondertekenen van deze overeenkomst zijn we echt weer en stap dichterbij het moment dat inwoners gebruik kunnen maken van de nieuwe plek.”

Het nieuwe afvalscheidingsstation in 2025

Vanaf eind 2025 brengen inwoners hun grof huisvuil naar het nieuwe afvalscheidingsstation. Meer informatie op www.stichtstevecht.nl/nieuwafvalscheidingsstation.

 

Afbeeldingen

  • Michel Kwakkenbos (links), Hans van den Akker (rechts)

Noot voor de redactie
Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem dan contact op met Tamara Rijnen, communicatieadviseur gemeente Stichtse Vecht, via persvragen@stichtsevecht.nl.