Direct naar de content

Patty Weber en vrijwilligers Speeltuin Schilderskwartier winnen Vrijwilligersprijs 2021

Patty Weber en de vrijwilligersgroep van Speeltuin Schilderskwartier zijn dit jaar de Vrijwilligers van het jaar. Juryvoorzitter Hetty Veneklaas maakte dat vandaag bekend tijdens een kleinschalige feestelijke bijeenkomst die was georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale.

Hetty Veneklaas: “Het liefst wil je alle voorgedragen vrijwilligers een prijs geven. Ze leveren samen met de meer dan twintigduizend vrijwilligers uit onze gemeente een onmisbare bijdrage. Jaar in jaar uit, maar ook juist in deze moeilijke coronatijd doen zij veel goed werk voor en met onze samenleving. Dat erkennen en waarderen we met deze prijs. Ik vind het dan ook een eer om namens de gemeente de prijzen te overhandigen aan de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021.”

 

De winnaars

Uit de zes genomineerden koos de jury Patty Weber als winnaar in de categorie Individueel en de Vrijwilligersgroep van Speeltuin Schilderskwartier in de categorie Groepen. Er waren in totaal 28 voordrachten voor de Vrijwilligersverkiezing 2021.

 

Patty Weber wint in de categorie Individueel

In de categorie ‘Individuele vrijwilliger van het Jaar’ won Patty Weber. Omdat Patty er zelf niet bij kon zijn, nam Roos Korthals Altes de prijs namens haar in ontvangst.

Hetty Veneklaas: “Patty Weber is al jaren actief in Nigtevecht. Ze zet zich met veel passie in voor iedereen, jong en oud. Vanuit de Dorpskamer Nigtevecht organiseert zij allerlei activiteiten. En ze is ook heel actief voor de Kussenmakers. Die hebben Patty voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs. De Kussenmakers zijn het roerend met elkaar eens: ‘Patty heeft een bijzonder warm en groot hart en zorgt volledig belangeloos voor verbinding in het dorp Nigtevecht. Alles wat ze doet, doet ze met passie en veel liefde!’ Daar hebben wij als jury niet veel meer aan toe te voegen! Patty verdient de Vrijwilligersprijs 2021 dubbel en dwars!”

‘De Kussenmakers’ zijn vrijwilligers (ouderen, jongeren, nieuwkomers, statushouders, etc.) die kussens maken van gedoneerde stoffen en materialen. De opbrengst van de kussens gaat geheel naar Artsen zonder Grenzen.

 

De Vrijwilligersgroep van Speeltuin Schilderskwartier wint in de categorie Groepen

Er ging ook een prijs naar een groep vrijwilligers: van de Speeltuin Schilderskwartier. Bianca van Zuidam nam de prijs namens haar vrijwilligersgroep in ontvangst. Hetty Veneklaas: “Met 20 vrijwilligers maakt Speeltuin Schilderskwartier het mogelijk, dat de kinderen uit Stichtse Vecht voor een fijne prijs veilig en met veel plezier kunnen spelen en zwemmen. De vrijwilligers runnen de speeltuin tijdens openingstijden, organiseren activiteiten voor de kinderen, werven sponsors en onderhouden de toestellen en het groen. In de voordracht stond: ‘Echt álles wordt met veel passie en tomeloze inzet door de vrijwilligers gedaan’. Wat een inzet en betrokkenheid! Deze groep vrijwilligers wint de Vrijwilligersprijs 2021 in de categorie Groepen!”

 

Feestelijke prijsuitreiking

Vanwege de aangescherpte coronaregels kon er dit jaar helaas geen groot feest worden gevierd. En het was te kort dag om nog een live-uitzending te organiseren zoals in 2020 is gebeurd.

In plaats daarvan was er een kleinschalige feestelijke prijsuitreiking met alle genomineerden. Zo zetten we de genomineerden toch in het zonnetje voor hun vrijwilligerswerk. En dat is dik verdiend!

De prijsuitreiking was te volgen via een livestream op de Facebookpagina van de Vrijwilligerscentrale. Deze uitzending kunt u nog terugkijken.

 

Afbeeldingen

  • Wethouder Hetty Veneklaas reikt de Vrijwilligersprijs 2021 uit aan Patty Weber. Roos Korthals Altes (rechts) nam deze voor Patty in ontvangst.
  • Wethouder Hetty Veneklaas reikt de Vrijwilligersprijs uit aan de vrijwilligers van Speeltuin Schilderskwartier. Bianca van Zuidam nam de prijs namens haar groep in ontvangst.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.