Direct naar de content

Sportieve activiteiten in Stichtse Vecht deze zomer

Kinderburgemeester Mahdi voor het eerst in actie

Door de coronamaatregelen gaan veel mensen, waaronder kinderen, niet op vakantie. Het Sportpunt Stichtse Vecht laat met de Zomer Sportkalender zien dat er deze zomer veel leuke en sportieve activiteiten zijn in Stichtse Vecht. Burgemeester Ap Reinders bezocht samen met kinderburgemeester Mahdi el Farissi op 29 juli 2020 een taekwondo- en weerbaarheidstraining in het dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa. Deze training is voor kinderburgemeester Mahdi het eerste officiële moment na zijn installatie op dinsdag 14 juli 2020.

Sportief Stichtse Vecht
Stichtse Vecht is een sportieve gemeente waar een groot aantal inwoners actief deelneemt aan sport- en bewegingsactiviteiten. Sinds corona de wereld, en daarmee ook onze gemeente, in haar greep heeft, is des te meer duidelijk geworden hoe belangrijk sporten en bewegen is. Inwoners sporten om vele individuele redenen. Aan de ene kant werken mensen aan hun gezondheid, vitaliteit, persoonlijke en fysieke ontwikkeling. Maar sport staat ook voor plezier en ontspanning. Het  is ook een bron voor sociale contacten en brengt een goede weerstand en weerbaarheid. Het Sportpunt Stichtse Vecht speelt sinds 2017 een belangrijke rol in het mogelijk maken van sporten in onze gemeente. Samen met de sport- en beweegaanbieders in Stichtse Vecht is alles op alles gezet om activiteiten te blijven organiseren binnen de huidige richtlijnen en het dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa is hier een goed voorbeeld van.

 

Burgemeester Reinders: “Ik vind het belangrijk dat dorpshuizen en wijkcentra bijdragen aan sterke en vitale wijken, kernen en dorpen. Het is een ontmoetingsplek voor inwoners en een plek waar ze zelf initiatieven kunnen opzetten. De training van Chung Do Kwan in de sportzaal van het dorpshuis sluit hier mooi op aan.”

Sport als instrument voor mentale weerbaarheid
Sport verbindt, is gezond en zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar. Chung Do Kwan is een school waar iedereen gelijk is maar niemand hetzelfde. Met behulp van fysieke sport werkt de school aan het (mentaal) weerbaar maken van haar leden. Deelnemers kunnen in een veilige omgeving met veel plezier deelnemen aan de lessen. De school is in juli 2020 gestart in Nieuwer ter Aa en heeft de ambitie om van deze locatie de nieuwe dependance van de school te maken binnen de regio.

Kinderburgemeester Mahdi: “Ik vind het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten, daar zet ik me voor in dit jaar. Daarom vind ik het leuk om te zien wat er al wordt gedaan voor kinderen om zich goed te laten voelen. En hier helemaal, want hier wordt naast sporten ook aandacht gegeven aan het omgaan met pesten, agressie en sterk in je schoenen staan.”

Voedselbank
De Voedselbank Stichtse Vecht was ook aanwezig op de training. Chung Do Kwan had producten over van het zomerkamp en heeft dit aangeboden aan de Voedselbank.