Direct naar de content

Strijd om titel kinderburgemeester Stichtse Vecht barst los!

Wie volgt kinderburgemeester Mahdi op?

Het jaar van Mahdi el Farissi als kinderburgemeester zit er bijna op. Wie wordt zijn opvolger? Alle kinderen die na de zomervakantie (2021/2022) in groep 8 zitten van een basisschool in Stichtse Vecht, kunnen zich hiervoor opgeven.

Wat doet een kinderburgemeester?

Kinderburgemeester zijn is bijzonder, leuk en serieus. Kinderen hebben vaak een hele andere kijk op dingen die in onze gemeente gebeuren en dat willen we als gemeente graag horen! Samen met de kinderburgemeester willen we de jongere generatie meer betrekken bij de gemeente.

 

Bij speciale evenementen, zoals bij de Sinterklaasintocht, Dodenherdenking en Koningsdag heeft de kinderburgemeester een officiële functie, vaak samen met de burgemeester of wethouder. Op andere momenten is de kinderburgemeester zelf het middelpunt. Als team, samen met de kinderadviseurs, zijn ze actief met onderwerpen die zij en andere kinderen in Stichtse Vecht belangrijk vinden. Daarnaast mag de kinderburgemeester meehelpen met het organiseren van een kindergemeenteraad. Kortom, de kinderburgemeester van Stichtse Vecht is er voor alle kinderen in Stichtse Vecht!

 

Wie zoeken we?

De nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht zit volgend schooljaar (2021-2022) in groep 8 van een bassischool in Stichtse Vecht. Hij of zij heeft een eigen mening, vindt het niet eng om die te laten horen en weet leeftijdsgenootjes goed te benaderen en te bereiken. Een kinderburgemeester is nieuwsgierig naar ideeën van anderen en bruist zelf van leuke ideeën!

 

Aanmelden uiterlijk woensdag 16 juni 2021

Enthousiast geworden? Kinderen kunnen zich, met behulp van ouders/verzorgers, tot en met woensdag 16 juni 2021 aanmelden. Alle informatie over het jaar als kinderburgemeester en de aanmeldprocedure is te vinden op www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester.

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen, een enthousiast filmpje te maken en dit te sturen naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

 

Heb je vragen? Bel of mail met Naomi van de Biezen via: 14 0346 of kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Arno Zwaneveld, tel. 06 – 20 41 07 18. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.