Direct naar de content

Wethouder Veneklaas en kinderburgemeester trappen aanloop Prokkelweek af

Op 22 januari 2020 geeft Hetty Veneklaas (wethouder sport, onderwijs, jeugd ne Wmo) samen met kinderburgemeester Merle Schweppe, het officiële startsein voor de Prokkel-netwerkbijeenkomst. 'Prokkel' staat voor een Prikkelende ontmoeting tussen mensen mét en mensen zónder een beperking. Kinderburgemeester Merle Schweppe zet zich dit schooljaar in voor kinderen met een beperking. Daarom opent zij samen met Hetty Veneklaas deze ochtend.

De gemeente Stichtse Vecht heeft dit jaar de eer om gastheer te zijn van de netwerkbijeenkomst voor de provincie Utrecht. Met een dynamisch kennismakingsspel door ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking en vliegensvlugge netwerkrondes, wordt de voorbereidingstijd tot de Prokkelweek in stijl afgetrapt.

De Prokkelweek

De prokkelweek zelf is in 2020 van 8 tot en met 13 juni 2020. De Prokkelweek stimuleert mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. Om de afstand tussen hen te verkleinen. Om iets te veranderen in de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken, zodat erna de maatschappij kan volgen. Tijdens de Prokkelweek staan activiteiten tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking centraal.

Iedereen welkom

De prokkel-netwerkbijeenkomst vindt plaats op 22 januari 2020 van 09.30-11.30 op het Gemeentekantoor van Stichtse Vecht (Endelhovenlaan 1, 3601GR Maarssen). Met of zonder beperking, ervaring of netwerk: iedereen is welkom op de bijeenkomst om inspiratie op te doen voor de Prokkelweek.

Meld je aan op de website: www.prokkel.nl/aanmelden


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl