Direct naar de content

Basischool Wereldkidz ’t Bontenest in Maarssen is de winnaar van het Kinderplan 2022-2023

Burgemeester Ap Reinders en oud-kinderburgemeester Elis Yikilmaz hebben de kinderen van groep 8 van basisschool Wereldkidz ’t Bontenest donderdagochtend een verrassingsbezoek gebracht.

Afgelopen januari hebben alle basisscholen in Stichtse Vecht een brief ontvangen waarin Elis Yikilmaz, een oproep deed aan de leerlingen in groep 8 om mee te denken. Elis: “Ik vind het belangrijk om samen met andere kinderen ideeën te bedenken! Als kinderburgemeester vind ik duurzaamheid heel belangrijk. Daarom wil ik alle groepen 8 uitnodigen om een plan te bedenken om de gemeente duurzamer te maken.”

Hoewel Elis afgelopen dinsdag het stokje als kinderburgemeester overdroeg aan de 11-jarige Benjamin Boomsma uit Nigtevecht wilde ze deze afronding van haar jaar als kinderburgemeester niet missen.

Zwerfafval

De kinderen van groep 8 van basischool Wereldkidz ’t Bontenest in Maarssen zijn samen enthousiast aan de slag te gaan. Al snel werd duidelijk dat veel kinderen zich storen aan het zwerfafval op en rondom het schoolplein. Regelmatig gaan de kinderen naar buiten om de omgeving op te ruimen in de hoop dat een schone omgeving mensen uitnodigt om het schoon te houden.

Makkelijk opruimen

Om dit mooie initiatief te ondersteunen ontvangt de school als winnaar van het Kinderplan 2022-2023 trioprullenbakken voor op het schoolplein en in de school. Ook hebben ze van de burgemeester en voormalig kinderburgemeester afvalknijpers gekregen om het afval makkelijker te kunnen opruimen. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte en is heel blij met alle hulp en enthousiasme in de strijd tegen zwerfafval.

Volg dit voorbeeld!

Denk je als school na het lezen van dit bericht: wij willen ook meedoen en de omgeving van onze school schoon houden? De gemeente stelt per school twee afvalknijpers beschikbaar. Stuur ons een mail en wij zorgen dat jouw school twee afvalknijpers ontvangt. Stuur je mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl

 

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.