Direct naar de content

Benjamin Boomsma nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

De 11 jarige Benjamin Boomsma uit Nigtevecht neemt als nieuwe kinderburgemeester het stokje over van Elis Yikilmaz. Diverse kandidaten meldden zich aan om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Benjamin heeft de jury overtuigd en wordt op dinsdagavond 27 juni geïnstalleerd als kinderburgemeester.

Alle kinderen in Stichtse Vecht die dit schooljaar in groep 7 zitten, konden zich aanmelden als kandidaat kinderburgemeester. Zij vulden een aanmeldformulier in en maakten een enthousiast filmpje om zichzelf te presenteren. De jury heeft na het bekijken van alle filmpjes 5 kandidaten uitgenodigd voor de finalemiddag op woensdag 20 juni. De jury bestond uit Ap Reinders (burgemeester Stichtse Vecht en juryvoorzitter), Mishael van Luipen (jongste raadslid van Stichtse Vecht) en Irina Kohler (medewerker Stichtse Vecht).

Finalemiddag

De finalemiddag bestond uit verschillende onderdelen om de kandidaten beter te leren kennen. Samen maakten de kandidaten een opdracht om een speeltuin in de gemeente te maken, ze spraken met de jury en er werd ook een rollenspel gedaan waarin een interview met een journalist werd gehouden.

De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Benjamin Boomsma als nieuwe kinderburgemeester.

Burgemeester Ap Reinders: “Het was een geslaagde finalemiddag waarbij we kennis hebben gemaakt met vijf goede kandidaten. Uiteindelijk kan er maar één kinderburgemeester zijn en dat is Benjamin Boomsma geworden. Ik wens Benjamin heel veel succes!”

Installatie 27 juni

Benjamin Boomsma wordt op dinsdagavond 27 juni 2022 geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering. Tot 27 juni blijft Elis Yikilmaz de kinderburgemeester.

Taken

Benjamin krijgt verschillende taken als kinderburgemeester. Hij vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die hij belangrijk vindt in de gemeente en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. In de eerste weken als kinderburgemeester gaat Benjamin bekijken welke onderwerpen hij belangrijk vindt voor kinderen in Stichtse Vecht. Dan wordt er een onderwerp gekozen waar de kinderburgemeester zich op richt dit nieuwe schooljaar. Ook gaat hij af en toe met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is hij aanwezig bij officiële gelegenheden.

Kinderraad

Dit jaar zijn er geen kinderadviseurs benoemd. Het is belangrijk dat kinderen hun stem laten horen. Daarom kijkt de gemeente om onder meer naar de mogelijkheid om een kinderraadsvergadering in te stellen. Als er een kinderraad wordt ingesteld, dan worden de 4 kandidaten die hebben meegedaan aan de finale voor kinderburgemeester uitgenodigd om daar aan deel te nemen.

Volg de kinderburgemeester

Heb je een vraag, idee of een leuke activiteit voor de kinderburgemeester of om de kinderburgemeester bij te betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl of stuur een berichtje via Instagram (kinderburgemeester_sv) of Facebook (Kinderburgemeester Stichtse Vecht).
Op deze social media pagina’s zijn alle avonturen, actviteiten en acties van de kinderburgemeester te volgen.

De installatie van Benjamin Boomsma in de raadsvergadering van 27 juni is ook via internet te volgen via Raadsinformatie Stichtse Vecht.

 

 

Afbeeldingen

Bijschrift foto’s:

  1. Van links naar rechts: Guus Lahr, Benjamin Boomsma, Ap Reinders, Yazid El Yakoubi, Eline van Winden, Saar Schrijver.
  2. Benjamin Boomsma en Ap Reinders.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.