Direct naar de content

Bewegen op het balkon in ‘t Heijcop

Donderdag 9 april kunnen de ouderen in ’t Heijcop vanaf hun balkon meedoen aan beweegoefeningen. Dit is belangrijk omdat afspraken bij de fysiotherapeut en beweeggroepen op dit moment niet of nauwelijks door kunnen gaan. Het initiatief is georganiseerd door Careyn en Fysiotherapie Vechtstreek. Wethouder Veneklaas is om 11.30 uur aanwezig om de ouderen een hart onder de riem te steken in deze lastige tijd.

Trots op alle initiatieven
Er ontstaan deze dagen veel beweeginitiatieven voor jong en oud. Wethouder Veneklaas is trots op deze initiatieven in de gemeente: “Het is een hele moeilijke tijd. Vooral voor mensen die alleen wonen en kwetsbaar zijn. Een wekelijks beweegmoment brengt positieve energie, helpt om in beweging te blijven en zorgt voor sociale contacten, al is het op afstand. Geweldig dat dit door veel partijen wordt opgepakt.”

Uitkijken naar iets leuks
Welzijn Stichtse Vecht is betrokken bij veel initiatieven en merkt dat deze erg belangrijk zijn: “De wijkverpleging merkte dat een aantal ouderen de laatste tijd achteruit gaat in bewegen, wonden minder snel helen en mensen eerder vallen. Ook heerst bij sommige ouderen angst en eenzaamheid. Toch is er ook een groep die goed blijft bewegen en veel contacten onderhoudt. Ervaringen in het land laten zien dat het helpt als de mensen kunnen uitkijken naar iets leuks op de dag. Het is belangrijk dat er even iets anders is dan corona, corona, corona”, aldus Marjolein Borlee van Welzijn Stichtse Vecht.

Beweeginitiatieven
In ’t Heijcop in Breukelen wordt het beweegmoment vanaf nu iedere donderdag verzorgd door de fysiotherapeut. Om 11.30 uur wordt aan de voorkant een les gegeven en om 13.30 uur aan de kanaalkant. In Loenen werd al stoelyoga gegeven aan bewoners van ’t Kampje door Anja Winther in samenwerking met Sportpunt Stichtse Vecht. Dit is vanaf nu iedere woensdag om 10:30 uur. Ook de buurtsportcoaches zijn actief met het maken van bijvoorbeeld filmpjes met beweegoefeningen voor de jeugd.

Wil jij ook mensen laten bewegen? Laat het dan weten aan Marjolein Borlee: m.borlee@welzijnsv.nl