Direct naar de content

Bouw Multifunctioneel Centrum Tienhoven van start

Wethouder Frank van Liempdt heeft maandag 23 oktober samen met directeur Michel Kwakkenbos van het gelijknamige bouwbedrijf en leerlingen van basisschool De Klaroen het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw dorpshuis en gymzaal in Tienhoven: MFC Tienhoven.  Zij deden dat door symbolisch het hek te sluiten van het schoolplein, omdat de leerlingen verhuizen naar noodlokalen. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden ongeveer een jaar duren.

 

De nieuwbouw van het sterk verouderde dorpshuis De Veenkluit komt op de plek van de oude basisschool ’t Palet. MFC Tienhoven omvat een dorpshuis en gymzaal en biedt ook de entree en bibliotheek voor basisschool De Klaroen. De voetbalvereniging (VIOD) krijgt in het MFC de kantine en kleedkamers. Het nieuwe centrum wordt energieneutraal en maakt gebruik van mooie en duurzame materialen.

 

Wethouder Frank van Liempdt: “Het is een lang en intensief traject geweest met gebruikers en bewoners om te komen tot het breed gedragen plan dat nu gerealiseerd wordt. Het Multifunctioneel Centrum vervult een belangrijke maatschappelijke functie en wordt een pareltje voor Tienhoven en omgeving.”

 

De leerlingen van De Klaroen verhuizen tijdelijk naar de mobiele klaslokalen die geplaatst zijn aan de Ds. Ulferslaan. Zo heeft de school zo min mogelijk overlast van de sloop van het oude schoolgebouw van ‘t Palet, die eind oktober start, en de nieuwbouw. De nieuwbouw zal volgens planning in oktober 2024 klaar zijn.

 

Zodra de nieuwbouw gereed is zal het huidige dorpshuis en de gymzaal gesloopt worden. Op deze plek worden twee vrijstaande woningen en vijf rijwoningen (waarvan twee als betaalbare koopwoning) gebouwd. Het openbaar gebied wordt volledig nieuw ingericht met aandacht voor veiligheid voor schoolgaande kinderen, extra parkeerplaatsen, fietsenrekken en een goede verbinding met de voetbalvelden.

Afbeeldingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, bel dan met: Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur gemeente Stichtse Vecht, tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.