Direct naar de content

Bouw van 26 sociale huurappartementen in Maarssen

Invulling voor locatie oude basisschool aan de Kuyperstraat

Wethouder Wonen Frank van Liempdt en manager volkshuisvesting Reijnder Jan Spits van woningcorporatie Portaal hebben 13 december 2023 een overeenkomst getekend voor nieuwbouw van 26 sociale huurappartementen op de locatie van de oude basisschool aan de Kuyperstraat in Maarssen. Als alle voorbereidingen voorspoedig verlopen kan halverwege 2024 de bouw van start.

Portaal wil een appartementencomplex bouwen van vier bouwlagen met een trapsgewijze afloop naar drie bouwlagen. Het oorspronkelijke plan was vijf bouwlagen. In het complex komen 26 sociale huurwoningen in een mix van tweekamer- en driekamerappartementen. Daarmee zijn de appartementen geschikt voor kleinere huishoudens, waaronder 55-plussers en starters.

Wethouder Frank van Liempdt: “Voor de Staatsliedenbuurt ligt er een met bewoners opgestelde gebiedsvisie omdat er veel staat te gebeuren in deze wijk, zoals mogelijk sloop en nieuwbouw en herinrichting van de openbare ruimte. De bouw van deze nieuwe sociale huurappartementen is een eerste zichtbare stap. En een belangrijke stap, want er is grote vraag naar dergelijke woningen.”

Reijnder Jan Spits van Portaal: “Meer betaalbare huurwoningen in Maarssen zijn hard nodig. Veel mensen wachten al jaren op een sociale huurwoning. Vooral voor deze woningzoekenden ben ik blij met deze stap in de goede richting.”

Op maandag 18 december organiseren Portaal en gemeente een inloopbijeenkomst over het nieuwbouwplan aan de Kuyperstraat tussen 19.00 uur en 20.30 uur bij ’t Honk (Kerkweg 17a, Maarssen). Aanmelden via kuyperstraat@portaal.nl of bel naar 088 – 7678225.

De verwachting is dat de gemeenteraad het bijbehorende bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2024 kan vaststellen. Vervolgens kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd, waarna de bouw naar verwachting eind 2024 van start kan.

Afbeeldingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem dan contact op met:

Wouter Zijp, communicatieadviseur gemeente Stichtse Vecht, tel. 06-83250784 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Esther Visser, communicatieadviseur Portaal, tel. 06-51532517 of mail naar esther.visser@portaal.nl.