Direct naar de content

Brandweervrijwilliger R.H.M. (Marcel) van Vliet uit Loenen aan de Vecht Koninklijk onderscheiden

De heer Marcel van Vliet uit Loenen aan de Vecht ontvangt op zaterdag 14 december een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de brandweer Loenen aan de Vecht. De uitreiking vindt plaats tijdens de kerstbijeenkomst van de brandweer om 20.30 uur bij eterij “De Drie Gekroonde Laarsjes”, Rijksstraatweg Participatie,, 3632 AG Loenen aan de Vecht.  

De Koninklijke onderscheiding behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wordt uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Achtergrondinformatie gedecoreerde

Marcel van Vliet heeft ruim 31 jaar als vrijwilliger klaar gestaan voor de brandweerpost Loenen aan de Vecht als manschap chauffeur en bevelvoerder. Burgemeester Van Mastrigt typeert Van Vliet als “iemand die met gevaar voor eigen leven bij nacht en ontij een wezenlijke en belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de brandveiligheid in Loenen en daarbuiten”.

Daarnaast is Van Vliet actief geweest als algemeen bestuurslid en secretaris van de Vrijwillige Brandweervereniging Loenen aan de Vecht en zet hij zich in als vrijwillig verkeersregelaar, onder andere bij de jaarlijkse avondvierdaagse van Loenen aan de Vecht.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl