Direct naar de content

Centraal stemmen tellen op donderdag 16 maart

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. De stemmen in de gemeente Stichtse Vecht worden op donderdag 16 maart centraal geteld in de OVVO-hal in Maarssen. Centraal tellen betekent dat de stemmen op de dag na de verkiezingen op een centrale plek op lijst- en kandidaatsniveau worden geteld. De stemmen worden woensdag 15 maart, nadat om 21.00 uur de stembureaus gesloten zijn, wel alvast op de stembureaus op partijniveau geteld. Beide telmomenten zijn openbaar en iedereen mag komen kijken.

Het centraal tellen is op donderdag 16 maart in de OVVO-hal, Sportparkweg 9 in Maarssen. Om 8.30 uur overhandigt burgemeester Ap Reinders de stembescheiden (stembiljetten, stempassen en proces-verbalen) van woensdag 15 maart aan het gemeentelijk stembureau. Om 8.45 uur geeft de burgemeester het officiële startsein voor het tellen.

De stemmen worden per lijst én per kandidaat geteld. De eindtijd is afhankelijk van de opkomst en kan tot laat in de middag duren. Het tellen van de stemmen is openbaar en iedereen mag komen kijken.

Alle informatie over de verkiezingen is te lezen op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen

 

Afbeeldingen

  • Stapel stembiljetten

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Hugo Zelders, tel. 06 58 07 61 00 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl