Direct naar de content

Centraal stemmen tellen op donderdag 23 november

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De stemmen in de gemeente Stichtse Vecht worden op donderdag 23 november centraal geteld in de OVVO-hal in Maarssen. Centraal tellen betekent dat de stemmen op de dag na de verkiezingen op één plek op lijst- en kandidaatsniveau worden geteld. De uitgebrachte stemmen worden woensdag 22 november, nadat om 21.00 uur de stembureaus gesloten zijn, wel alvast op de stembureaus op lijstniveau geteld. Beide telmomenten zijn openbaar en iedereen is welkom.

Het centraal tellen is op donderdag 23 november in de OVVO-hal, Sportparkweg 9 in Maarssen. Om 8.45 uur overhandigt burgemeester Ap Reinders de stembescheiden (stembiljetten, stempassen en proces-verbalen) van woensdag 22 november aan het gemeentelijk stembureau. Om 9.00 uur geeft de voorzitter van het gemeentelijk stembureau het officiële startsein voor het tellen.

De uitgebrachte stemmen worden per lijst én per kandidaat geteld. De eindtijd is afhankelijk van de opkomst en kan tot het einde van de middag duren. Het tellen van de stemmen is openbaar en iedereen is welkom.

Alle informatie over de verkiezingen is te lezen op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Hugo Zelders, tel. 06 – 58 07 61 00 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.