Direct naar de content

Een groener, gezelliger en gezonder wijkpark in Maarsenbroek: doe jij ook mee?

Heb jij ideeën om het wijkpark in Maarssenbroek groener, sportiever of leuker te maken? Zoals een gezellige activiteit of een fysieke aanpassing aan het park? En wil je je graag inzetten om samen met buurtbewoners deze ideeën te realiseren? De gemeente, Jantje Beton en IVN helpen de inwoners rondom het park daarbij heel graag. Ideeën kan je inleveren via sportpuntstichtsevecht.nl/wijkparkwensen. Of meld je aan via info@stichtsevecht.nl voor het ‘Ideeëndiner’ op woensdag 6 november van 17:00 – 19:00 in het MEC, Maarssen. Je bent van harte welkom.

Kom naar het Ideeëndiner

Het Ideeëndiner is onderdeel van het project ‘Gezonde Buurten’. Het belooft een feestelijke avond te worden voor iedereen, jong én oud! Tijdens het diner kijken we samen met een speciale jury naar alle ideeën die zijn ingediend. We beslissen met elkaar welke projecten we uit gaan voeren en hoe we dat gaan doen. Vervolgens werken we in kleine groepjes de ideeën verder uit. Er is ruimte voor ondersteuning van meerdere projecten en er is een budget van maximaal € 60.000,- (waarvan 50% ingelegd door Jantje Beton/IVN) beschikbaar om de ideeën (minimaal 5) uit te voeren.

Gezonde Buurten

Stichtse Vecht is één van de zes gemeentes in Nederland die meedoen aan het project Gezonde Buurten. “We hebben de smaak te pakken! En we willen nog meer ideeën van inwoners waarmaken om het wijkpark nog groener, gezelliger en gezonder te maken.” Aan het woord is wethouder Hetty Veneklaas. Binnen het project Gezonde Buurten zetten bewoners, jong en oud, en lokale organisaties zich in voor meer spelen, bewegen, ontmoeten en groen in de buurt. Dit project wordt onder andere gefinancierd door het ministerie van VWS en is een samenwerking tussen gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN Natuureducatie. De afgelopen tijd ontwikkelden we voor dit project in het wijkpark al het natuurspeelbos ‘De Struintuin’, ‘De Ontdek- en beweegroute’ en een vlinder- en bessentuin. Hetty Veneklaas: “Ik ben blij met dit project. Het wijkpark is een plek waar veel inwoners van Maarssenbroek graag spelen, sporten en recreëren. Natuurlijk weten we dat er in het wijkpark ook nog andere uitdagingen liggen, zoals op het gebied van groenonderhoud of het uitlaten van honden. Die uitdagingen lossen we niet allemaal op met het uitvoeren van de ideeën om het park groener en gezelliger te maken. Maar we willen toch graag verder met het project Gezonde Buurten omdat het een heel positief project is. Met Gezonde Buurten kunnen straks hopelijk nog meer mensen van het wijkpark genieten. Dat is mooi, want door plezierig buiten te kunnen zijn en te bewegen zit je lekker in je vel.”

Andere uitdagingen in het wijkpark

In het wijkpark liggen ook buiten dit project nog verschillende grotere uitdagingen. Denk daarbij aan groenonderhoud, uitlaten van honden en het superspeelspoor. Op dit moment werkt de gemeente aan plannen om deze uitdagingen structureel aan te pakken. Deze grotere uitdagingen passen niet binnen het project Gezonde Buurten, maar als je hierover ideeën hebt dan horen we die natuurlijk graag. Laat het ons weten, we nemen jouw inzichten graag mee in de planontwikkeling over de andere uitdagingen in het wijkpark.


Noot voor de redactie:

Stuur deze uitnodiging gerust door naar iedereen waarvan je denkt dat ze ook interesse hebben. Aanmelden voor het diner tijdens de ideeënmiddag- en avond op 30 oktober kan via leonie.schreurs@stichtsevecht.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonie Schreurs, projectleider Gezonde Buurten Gemeente Stichtse Vecht: leonie.schreurs@stichtsevecht.nl, tel. 06-51 45 Breukelen, 13.