Direct naar de content

Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant

Dinsdag 28 mei 2024 heeft wethouder Wonen Frank van Liempdt, samen met directeur Patrick van der Sman van ontwikkelaar We Do Projects B.V. en directeur Jeroen Marsman van SBB Ontwikkelen en Bouwen, de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van 499 woningen op de locatie Het Kwadrant in Maarssenbroek.

De bouw van het deelproject Neptunus is de eerste nieuwbouw binnen het project Ruimtekwartier, na de transformatie van de kantoren van Park Avenue en de Fujitsutoren (huidige studentenresidentie Boomerang). Het gaat om nieuwbouw van twee wooncomplexen met 499 huurwoningen in de sociale huur, het middensegment en de vrije sector. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse garage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin. De oplevering van de nieuwe woningen is voorzien medio 2027.

Mooie mijlpaal

Wethouder Wonen Frank van Liempdt: “Dat nu echt de schop de grond ingaat is een mooie mijlpaal in de omvorming van deze kantorenlocatie tot woonlocatie. We hebben er als gemeente en ontwikkelaars met elkaar hard aan getrokken om deze nieuwbouw mogelijk te maken. De provincie en het Rijk hebben het belang van dit project onderkend en financieel bijgedragen. Het is een feestelijk moment voor alle betrokkenen en niet in het minst voor de vele woningzoekenden in onze gemeente.”

Hoogwaardige woonlocatie

Om te voorzien in de grote vraag naar woningen, is de gemeente Stichtse Vecht bezig de kantorenlocatie Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek om te vormen naar een hoogwaardige woonlocatie: Ruimtekwartier. In het Ruimtekwartier komen over een periode van tien jaar 2.500 woningen, voor een deel ombouw van kantoren en voor een deel nieuwbouw. Door de inrichting met veel groen en water ontstaat een aantrekkelijke, nieuwe woonwijk. Goede ontsluiting voor de fiets, aansluiting op het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s voorkomt de noodzaak van het bezit van een eigen auto, waardoor de toename in verkeersdrukte beperkt blijft. De ambitie is een duurzame en klimaat neutrale leefomgeving te creëren.

Afbeeldingen

  • Impressie van twee grote appartementengebouwen met in totaal 499 woningen.
  • Wethouder Frank van Liempdt zit in de heimachine en slaat de eerste paal.

Nadere informatie, niet voor publicatie:

  • Gemeente Stichtse Vecht: Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur, tel. 06 – 20410718, e-mail persvragen@stichtsevecht.nl.
  • SBB Ontwikkelen en Bouwen: Martine Kos, marketing & communicatie, tel. 06 – 16409416.