Direct naar de content

Eerste Starterslening verstrekt in Stichtse Vecht

Sinds 1 oktober 2021 kunnen koopstarters in de gemeente Stichtse Vecht met behulp van een Starterslening een eerste woning aankopen. Dylo van Houten heeft als eerste koopstarter in onze gemeente gebruikgemaakt van deze regeling. Vrijdag 11 maart 2022 heeft hij de koopakte ondertekend voor zijn nieuwe woning in Maarssen. Terug van de notaris ontving Dylo van wethouder Wonen Frank van Liempdt felicitaties met zijn aankoop.

Dylo van Houten: ”Ik ben superblij met de aankoop van mijn woning, in deze tijd echt een lot uit de loterij. Dankzij de Starterslening had ik net dat stukje extra financiering om de koop te kunnen sluiten. Nu snel aan de slag om de woning op te knappen en in te richten!”

 

Wethouder Frank van Liempdt: “Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt. Er is weinig aanbod en de huizenprijzen zijn hoog. Geweldig dat het Dylo als eerste koopstarter gelukt is met behulp van de Starterslening een huis te kopen. Ik wens hem veel geluk met zijn nieuwe woning en hoop dat het in navolging van Dylo nog meer starters gaat lukken een woning te bemachtigen!”

 

Aanvullende hypotheek

Vanaf 1 oktober 2021 heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht de Starterslening heringevoerd voor starters op de woningmarkt van 18 t/m 35 jaar die voor het eerst een eigen woning kopen in Stichtse Vecht. Deze lening is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek. Met de Starterslening kun je nét een beetje extra lenen voor het aankopen van een eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen.

 

Maximaal € 30.000,-

De Starterslening bedraagt maximaal € 30.000,- en de te kopen woning mag maximaal € 365.000,- kosten. Dit is de grens van de Nationale Hypotheek Garantie en die wordt ieder jaar geïndexeerd. Je sluit de lening ook af met Nationale Hypotheek Garantie, dat geeft extra zekerheid.

 

Eerste 3 jaar geen maandlasten

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de Starterslening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na 3 jaar wel rente en aflossing.

 

Meer informatie en aanvragen

De Starterslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Wie een Starterslening wil aanvragen heeft toestemming van de gemeente nodig. Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@stichtsevecht.nl onder vermelding van ‘Starterslening’. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief, waarmee je je kunt melden bij SVn. Kijk voor meer informatie over de Starterslening op www.svn.nl/starterslening.

Afbeeldingen

  • Wethouder Frank van Liempdt feliciteert Dylo van Houten

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur, tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Fotobijschrift: Wethouder Frank van Liempdt feliciteert Dylo van Houten