Direct naar de content

Elis Yikilmaz nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

Elis Yikilmaz neemt als nieuwe kinderburgemeester het stokje over van Fien Sant. Acht kandidaten meldden zich aan om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Elis heeft de jury overtuigd en wordt op dinsdagavond 27 september geïnstalleerd als kinderburgemeester. Stella Peltason en Casimir van Asperen zijn dit schooljaar de adviseurs van de kinderburgemeester.

Alle kinderen in Stichtse Vecht die dit schooljaar in groep 8 zitten, konden zich aanmelden als kandidaat kinderburgemeester. In totaal hebben acht kandidaten zich aangemeld. Zij vulden een aanmeldformulier in en maakten een enthousiast filmpje om zichzelf te presenteren.

De jury, bestaande uit Ap Reinders (burgemeester Stichtse Vecht en juryvoorzitter), Fien Sant (huidige kinderburgemeester) en Brahim El Jallouli (Jeugd-Punt), heeft na het lezen van de aanmeldingen en het bekijken van alle filmpjes drie kandidaten uitgenodigd voor de finalemiddag op woensdag 7 september.

 

Finalemiddag

De drie kandidaten maakten kennis met de jury, presenteerden zichzelf, vertelden waarom zij graag kinderburgemeester willen worden en wat zij belangrijk vinden voor kinderen in Stichtse Vecht. De jury stelde iedere kandidaat ook een aantal vragen. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Elis Yikilmaz als nieuwe kinderburgemeester. Vol enthousiasme heeft zij de jury overtuigd. Stella Peltason en Casimir van Asperen mogen het hele schooljaar adviseur van de kinderburgemeester zijn. Als ‘team-kinderburgemeester’ komen zij regelmatig samen en denken met elkaar mee over onderwerpen en activiteiten voor en door kinderen.

 

Winnaar

Burgemeester Ap Reinders: “Allereerst wil ik alle kinderen die zich hebben aangemeld bedanken: iedereen heeft echt zijn of haar best gedaan. Tijdens een spannende finalemiddag heeft de jury de drie geselecteerde kandidaten gesproken. Het was duidelijk dat zij allen verfrissende ideeën hadden en een spreekbuis kunnen zijn voor de kinderen van Stichtse Vecht. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat is Elis Yikilmaz. Ik wens het team-kinderburgemeester heel veel succes en vooral ook veel plezier!”

 

Heel blij

Nieuwe kinderburgemeester Elis Yikilmaz: “Ik vind het erg leuk dat ik gekozen ben. Ik was wel gespannen, maar ben nu heel blij. Sporten en buiten bewegen vind ik belangrijk voor kinderen. En ik wil graag de buurten schoner maken!”

 

Taken

Elis krijgt verschillende taken als kinderburgemeester. Ze vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. In de eerste weken als kinderburgemeester gaat ze samen met de adviseurs Stella en Casimir bekijken welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor kinderen in Stichtse Vecht. Dan kiezen ze een onderwerp of onderwerpen waar ze zich op gaan richten dit nieuwe schooljaar. Ook gaat zij af en toe met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die ook belangrijk zijn voor kinderen en is ze aanwezig bij officiële gelegenheden.

 

Volg de kinderburgemeester

Heb je een vraag, idee of een leuke activiteit voor de kinderburgemeester of om de kinderburgemeester bij te betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl of stuur een berichtje via Instagram (kinderburgemeester_sv) of Facebook (Kinderburgemeester Stichtse Vecht).

Op deze social media pagina’s zijn alle avonturen, activiteiten en acties van de kinderburgemeester te volgen.

Afbeeldingen

  • Op de foto v.l.n.r.: Stella Peltason, burgemeester Ap Reinders, nieuwe kinderburgemeester Elis Yikilmaz en Casimir van Asperen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.