Direct naar de content

Fien Sant geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Op dinsdagavond 13 juli is Fien Sant geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Een jaar lang gaat zij zich inzetten voor kinderen in Stichtse Vecht en zich bezighouden met onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen in Stichtse Vecht. Ook gaat zij af en toe met burgemeester Ap Reinders en de wethouders naar activiteiten of officiële gelegenheden.

Bij de installatie zaten Mahdi en Fien naast elkaar in de raadzaal in Breukelen. De kersverse kinderadviseur Isa van der Putte zat erachter en Romaisa Achahbar keek via de livestream mee. Via de laptop namen Mahdi en Fien deel aan de digitale raadsvergadering. Burgemeester Ap Reinders begon met het toespreken van Mahdi met een terugblik op het afgelopen jaar. Daarna kreeg Mahdi het woord en hij vertelde hoe hij zijn jaar als kinderburgemeester heeft beleefd, wat hij het meest bijzonder vond en bedankte hij de burgemeester, wethouders en alle betrokkenen met wie hij heeft samengewerkt het afgelopen jaar, zoals Jeugd-Punt en de politie.

 

De belofte

Hierna sprak burgemeester Ap Reinders Fien Sant toe en kwam het officiële gedeelte: de belofte. Fien beloofde dat zij zich als kinderburgemeester aankomend jaar gaat inzetten voor alle kinderen in Stichtse Vecht. Mahdi mocht zijn kinderambtsketen voor de laatste keer af doen en bij Fien om haar schouders hangen. Fien is vanaf dat moment de nieuwe kinderburgemeester.

 

Woordje kinderburgemeester

Met de kinderambtsketen om mocht Fien als nieuwe kinderburgemeester haar woordje houden. Ze vertelde wat ze verwacht van aankomend jaar en wat zij belangrijk vindt. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in deze mooie gemeente”. Fien is blij met de twee kinderadviseurs. “Ik vind het heel leuk dat ik samen met Isa en Romaisa dit ga doen, we zijn een leuk groepje en we gaan ons best doen om leuke ideeën te bedenken, ik heb er heel veel zin in!”

 

Geschiedenis

Sinds 2017 heeft gemeente Stichtse Vecht een kinderburgemeester. Het begon met een brief van Aimée, een in 2016 negenjarige inwoonster van Stichtse Vecht. Op het Jeugdjournaal kreeg Aimée lucht van de functie kinderburgemeester in een andere gemeente. Dat motiveerde haar om de burgemeester een brief te schrijven met de vraag of er in Stichtse Vecht ook een kinderburgemeester benoemd kon worden. Zij werd toen uitgenodigd voor een gesprek en dat was de start van een voorstel aan het college en de gemeenteraad, om een eerste kinderburgemeester te benoemen in 2017. Mijke Moons was de eerste kinderburgemeester, daarna werd Britt Klomp gekozen, in 2019 volgde Merle Schweppe haar op, het afgelopen schooljaar Mahdi el Farissi en op 13 juli is Fien Sant geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht.

 

Heb je vragen over of voor kinderburgemeester Fien of wil je haar ergens bij betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Bijlagen

Afbeeldingen

  • Kinderburgemeester Fien Sant, naast haar kinderadviseur Isa van der Putte en erachter Mahdi el Farissi en burgemeester Ap Reinders.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur, tel. 06-20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Foto vrij te gebruiken. Bron: Gemeente Stichtse Vecht.

Fotobijschrift: Kinderburgemeester Fien Sant, naast haar kinderadviseur Isa van der Putte en erachter Mahdi el Farissi en burgemeester Ap Reinders.