Direct naar de content

Fien Sant nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

De tienjarige Fien Sant neemt als nieuwe kinderburgemeester het stokje over van Mahdi el Farissi. Zeven kandidaten meldden zich aan om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Fien heeft de jury overtuigd en wordt op dinsdagavond 13 juli geïnstalleerd als kinderburgemeester. Romaisa Achahbar en Isa van der Putte zijn het komende schooljaar de adviseurs van de kinderburgemeester.

Alle kinderen in Stichtse Vecht die volgend schooljaar in groep 8 zitten, konden zich aanmelden als kandidaat kinderburgemeester. In totaal hebben zeven kandidaten zich aangemeld. Zij vulden een aanmeldformulier in en maakten een enthousiast filmpje om zichzelf te presenteren.

De jury, bestaande uit Ap Reinders (burgemeester Stichtse Vecht), Rick Nederend (jongste raadslid van Stichtse Vecht), Mahdi el Farissi (huidige kinderburgemeester), Haitham Taher (jongerenwerker Jeugd-Punt) en Noortje Arts (begeleider kinderburgemeester vanuit de gemeente), heeft na het lezen van de aanmeldingen en het bekijken van alle filmpjes drie kandidaten uitgenodigd voor de finalemiddag op woensdag 30 juni.

 

Finalemiddag

De drie kandidaten maakten kennis met de jury, presenteerden zichzelf, vertelden waarom zij graag kinderburgemeester willen worden en wat zij belangrijk vinden voor kinderen in Stichtse Vecht. De jury stelde iedere kandidaat ook een aantal vragen. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Fien als nieuwe kinderburgemeester. Vol enthousiasme heeft ze de jury overtuigd. Romaisa en Isa mogen het hele schooljaar adviseur van de kinderburgemeester zijn. Als ‘team-kinderburgemeester’ komen zij regelmatig samen en denken met elkaar mee over onderwerpen en activiteiten voor en door kinderen.

 

Burgemeester Ap Reinders: ‘Het was erg leuk om de drie finalisten te ontmoeten, ze hebben veel leuke ideeën en kunnen die goed onder woorden brengen. Knap! Het was daarna lastig om een keuze te maken, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Ik ben blij dat de andere twee finalisten, Romaisa en Isa, betrokken blijven als adviseurs van de kinderburgemeester. Daarnaast wil ik alle kinderen die zich hebben aangemeld bedanken: iedereen heeft echt zijn of haar best gedaan!”

 

Fien is trots

Fien, leerling van groep 7 van OBS Graaf Floris in Loenen aan de Vecht, is blij en trots. “Ik vond het best spannend vanmiddag maar ook heel leuk om met de jury te praten. Heel leuk dat ik nu kinderburgemeester word! Ik heb zin om veel leuke dingen te gaan doen. Het belangrijkste vind ik dat ieder kind zich veilig voelt in deze fijne gemeente en ik hoop dat ik daarmee kan helpen. Ik sta te springen om te beginnen!”

 

Installatie 13 juli

Fien wordt op dinsdagavond 13 juli 2021 geïnstalleerd voorafgaand aan de gemeenteraad, in de raadzaal in Breukelen. Tot 13 juli blijft Mahdi el Farissi de kinderburgemeester.

 

Taken

Fien krijgt verschillende taken als kinderburgemeester. Ze vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. In de eerste weken als kinderburgemeester gaat Fien samen met de adviseurs Romaisa en Isa bekijken welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor kinderen in Stichtse Vecht. Dan kiezen ze een onderwerp of onderwerpen waar ze zich op gaan richten het komende schooljaar. Ook gaat zij af en toe met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is ze aanwezig bij officiële gelegenheden.

 

Volg de kinderburgemeester

Heb je een vraag, idee of een leuke activiteit voor de kinderburgemeester of om de kinderburgemeester bij te betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl of stuur een berichtje via Instagram (kinderburgemeester_sv) of Facebook (Kinderburgemeester Stichtse Vecht).

Op deze social media pagina’s zijn alle avonturen, activiteiten en acties van de kinderburgemeester te volgen.

Afbeeldingen

  • V.l.n.r. Romaisa Achahbar, kinderburgemeester Fien Sant en Isa van der Putte

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Foto vrij te gebruiken. Bron: Gemeente Stichtse Vecht

Op de foto: V.l.n.r. Romaisa Achahbar, Fien Sant en Isa van der Putte