Direct naar de content

Ga een goed gesprek aan in de Week van ontmoeting

Samen tegen eenzaamheid in Stichtse Vecht

Van 30 september tot en met 7 oktober is landelijk de Week tegen eenzaamheid. In deze week is er veel aandacht voor ontmoetingen, goede gesprekken en aandacht voor elkaar. In Stichtse Vecht noemen we deze week dit jaar daarom de Week van ontmoeting.
 

Ontmoeten en verbinding met elkaar

Eenzaamheid komt veel voor en is lang niet altijd zichtbaar. Daarnaast schrikken mensen soms van de term ‘eenzaam’. Wethouder Veneklaas: “Mensen zien zichzelf niet meteen als eenzaam, omdat zij misschien een groot netwerk hebben. Toch kunnen zij het gevoel hebben dat ze niet in verbinding staan met de mensen om hen heen. De Week van ontmoeting staat daarom in het teken van echte ontmoetingen, waarin goede gesprekken kunnen worden gevoerd en lastige onderwerpen over verdriet, vriendschap en eenzaamheid niet worden geschuwd.”

 

Training over eenzaamheid

Op 4 en 5 oktober worden 2 trainingen georganiseerd over eenzaamheid. Tijdens de training leer je meer over het onderwerp eenzaamheid, zoals de basisbehoeften van de mens, soorten eenzaamheid en de gevolgen. Ook leer je meer over signaleren van eenzaamheid en gesprekstechnieken, die belangrijk zijn om verbinding te maken met anderen. Je kan je nog aanmelden voor de training op dinsdag 5 oktober om 18:30 uur. Stuur daarvoor een mail naar: info@samentegeneenzaamheidsv.nl

 

Doe mee met de week van ontmoeting

In aanloop naar de Week van ontmoeting heeft de werkgroep Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht een oproep gedaan om activiteiten te organiseren. Meerdere organisaties openen daarom hun deuren in de Week van ontmoeting. Je kunt bijvoorbeeld een ommetje wandelen in Breukelen, een hapje mee eten aan de Open lunch tafel of meedoen met jeu de boules. Ook kun je aanschuiven aan de eettafel van de heer De Jong, die  woensdagavond 6 oktober een diner organiseert voor mensen die behoefte hebben aan oude en nieuwe ontmoetingen. Het hele programma van de Week van ontmoeting is te vinden op www.samentegeneenzaamheidsv.nl Daar vind je ook hoe je je kunt aanmelden voor de activiteiten.

Afbeeldingen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.