Direct naar de content

Gemeente doet mee aan Orange the World

Vanaf vanavond (donderdag 25 november) kleuren de gebouwen Boom en Bosch in Breukelen, het gemeentekantoor en gemeentehuis Goudestein in Maarssen oranje. Daarmee vraagt de gemeente aandacht voor ‘Orange the World’, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Wethouder Sociaal Hetty Veneklaas zet om 17.00 uur de oranje schijnwerpers bij het gemeentekantoor aan, zodat het gemeentekantoor oranje kleurt.

Veneklaas: “45% Van de Nederlandse meisjes en vrouwen maakt in haar leven fysiek of seksueel geweld mee. Dat zijn onze vriendinnen, buurmeisjes, dochters, zussen en moeders. De gemeente spreekt zich uit tegen het geweld waar zij mee te maken krijgen.”

 

Medestanders

Veneklaas: ”Je kunt zelf ook iets doen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen. Een medestander van hen worden. Zoals door vrouwen en meisjes die geweld melden serieus te nemen en te steunen bij het vinden van hulp. Of door het taboe te helpen doorbreken rond het praten over geweld tegen vrouwen. Deze actie draagt daar ook aan bij.”

 

Wereldwijde actie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen startten de Verenigde Naties de campagne Orange the World. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. Ook in Stichtse Vecht doen we mee. Op 8 juni 2021 sprak de gemeenteraad zich hierover uit met een motie.

Afbeeldingen

  • Orange the World 2021 - Goudestein te Maarssen
  • Orange the World 2021 - Gemeentekantoor te Maarssen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.