Direct naar de content

Gemeente en politie vragen hulp inwoners bij voorkomen auto- inbraken

De politie en gemeente Stichtse Vecht roepen de hulp in van inwoners in Breukelen. De hulp van inwoners wordt ingeroepen om meer auto-inbraken te voorkomen. Inwoners met een “niet pluis-gevoel” worden gevraagd alarm te slaan wanneer zij bijvoorbeeld mensen zien rondhangen bij auto’s.

“Niet pluis – gevoel”

Burgemeester Van Mastrigt: “Onze inwoners weten precies wanneer er iets anders is dan anders, ze kennen hun wijk als geen ander. Wij vragen u extra alert te zijn wanneer u bijvoorbeeld ’s avonds laat met uw hond wandelt, ’s nachts thuis komt van een nachtdienst of ’s ochtends vroeg de kranten in de buurt bezorgt. Als u het gevoel heeft dat er iets niet pluis is, of u heeft het vermoeden dat er mogelijk inbrekers rondhangen in de buurt, belt u dan met 0900-1844, of FinanciĆ«n, bij een heterdaadsituatie. Let daarbij op het aantal verdachten, het vervoersmiddel, kleding en uiterlijk. Indien mogelijk is de politie ook geholpen met foto's. Zo zorgen we met elkaar voor de veiligheid in uw omgeving.”

Vergroten sociale controle

Het initiatief voor deze actie komt van de politie. Hoewel het aantal auto-inbraken in Breukelen afneemt, blijkt de pakkans van inbrekers klein en blijven de daders vaak op vrije voeten. Straten waar de meeste auto-inbraken plaatsvinden zijn: De Markt, Hazeslinger, Dudok de Witstraat, Joris Dircksenstraat, Stationsweg, Jan Evertse Boutstraat en de Straatweg in Breukelen. Door de 'sociale controle' te vergroten hopen gemeente en politie het aantal auto-inbraken verder naar beneden te krijgen.

Niet zelf rechercheren

Volgens burgemeester Van Mastrigt is het niet de bedoeling dat bewoners zelf gaan rechercheren. “Uw eigen veiligheid gaat natuurlijk voor alles en het gedrag van een mogelijke inbreker die op heterdaad betrapt wordt is onvoorspelbaar. Breng uzelf dus niet in gevaar, en fotografeer alleen als u zich veilig voelt", aldus Van Mastrigt.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Noortje Arts, tel. (0346) 25 40 52. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl