Direct naar de content

Gemeente Stichtse Vecht lanceert nieuwe website

Gemeente Stichtse Vecht heeft een nieuwe website. Met een druk op de knop lanceerde wethouder Jeroen Willem Klomps, die onder andere dienstverlening in zijn portefeuille heeft, donderdagmorgen 19 december de nieuwe website.

Wethouder Klomps: ‘We werken continu aan het verbeteren van onze dienstverlening. Met deze moderne website kunnen we makkelijker inspelen op de behoeften en wensen van onze inwoners en ondernemers. En we blijven de site verder doorontwikkelen.’

Informeler en persoonlijker

Met het nieuwe ontwerp en verbeterde navigatie is de website gebruiksvriendelijker en toegankelijker. Er is gekozen voor meer rust in de vormgeving. De site past zich makkelijk aan op pc, tablet of smartphone. Door de ‘je-vorm’ te gebruiken, wil de gemeente de afstand met de bezoeker verkleinen. De meest aangevraagde producten en diensten zijn nu makkelijker te vinden op de homepage. Bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of het bekijken van de ophaaldagen van afval. Ook actuele onderwerpen krijgen op de homepage een duidelijke plek.

Toegankelijkheid

Bezoekers moeten eenvoudig toegang hebben tot alle informatie op de website. Die is dan ook gebouwd volgens de functionele, technische en redactionele toegankelijkheidseisen die gelden voor websites van de overheid. De gemeente heeft de nieuwe website laten testen op toegankelijkheid door Stichting Accessibility, de Nederlandse autoriteit op dit gebied.

Trouweninstichtsevecht.nl

Ook trouweninstichtsevecht.nl, een onderdeel van de gemeentelijke website, krijgt een nieuw uiterlijk. Volgens de planning gaat deze site begin 2020 live.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sander Spierenburg, tel. (0346) 25 47 79. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl